Nöje

Anton Körberg om sorgen efter brodern Aviciis bortgång

Nästan fyra år efter Tim Berglings bortgång berättar Anton Körberg om sorgen efter broderns död. “Jag har inte riktigt fattat, för mig var han min brorsa”, säger han.

Foto: TV4

I kvällens avsnitt av “Renees brygga” på TV4 gästar Tommy och Anton Körberg programmet, tillsammans med Annika Mankell och hennes dotter Happy.

Anton Körbergs mamma är skådespelaren Anki Lidén, mamma till Tim Bergling. Bergling, som gick under artistnamnet Avicii, tog sitt liv våren 2018 – en tragedi som skakade musikvärlden. I avsnittet berättar Anton Körberg om familjens sorgearbete efter Tim Berglings bortgång:

“Det är väldigt svårt att fatta. Det som är så skönt i allt detta är att, jag tror det absolut vanligaste i en sån här situation är att liksom känna skuld. Varför gjorde vi inte mer, fanns det något man kunde göra? Men vi har pratat allihop i familjen och alla är väldigt… det finns ingen skuld och det tycker jag är jävligt skönt. För det tror jag är otroligt lätt att känna”, säger han i programmet.

Foto: Instagram

“Han har hjälpt så många”

Anton Körberg nämner även den stiftelse som Klas Bergling and Anki Lidén med familj startade efter Tim Berglings död, “The Tim Bergling Foundation”. Stiftelsen arbetar bland annat för att ta bort det stigma som är kopplat till självmord och psykiska hälsofrågor.

“[Den] drar in jättemycket pengar för att hjälpa folk”, säger han. “Det är jättehärligt. Han påverkade och rörde många människor och har hjälpt många. Sedan har han donerat jättemycket pengar under sin karriär utan att någon visste om det.”

På frågan om han idag kan tänka på minnena han hade tillsammans med sin bror svarar Anton:

“Det är ju det man gör, tack och lov. Framför allt hur hela världen reagerade, sedan har det också varit jobbigt. Jag har inte riktigt fattat, för mig var han min brorsa.”

Källor: Expressen, Aftonbladet, Tim Bergling Foundation

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!