Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Använder du det här Instagramfiltret? Då kan du vara deprimerad

Vi är nog alla skyldiga till minst en skrytig matbild och du har säkert också ett favoritfilter som du använder på nästan alla dina bilder. Har du det så kanske fler vet om hur du egentligen mår. En ny studie visar att ditt Instagram-filter avslöjar din mentala hälsa.
 
instagram-psykisk-halsa-ohalsa-puff

Forskare från Harvard och University of Vermont analyserade 166 personers Instagramkonton och kom fram till att det finns ett samband mellan vissa färger och filter på Instagram och depression.
 
Deltagarna i studien fick fylla i en klinisk undersökning om depression. Forskarna fick ta del av deltagarnas konton, användarnamn och de analyserade 43 tusen Instagram-bilder.
 
Efter att ha studerat användarnas resultat på undersökningen och deras konton kom de fram till att bilder som var blåare, gråare och mörkare visade att personen var på väg att bli deprimerad. De kom dessutom fram till att deprimerade personer la upp mindre selfies och var också mindre benägna att använda filter. De filter som de hör personerna använde mest var Inkwell. Det populäraste filtret bland de som var lyckligast var Valencia.

Instagram-inkwell

Instagram-valencia

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!