Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Asos gör rullstolsanpassade kläder – hyllas nu på sociala medier!

Asos hyllas för sin senaste design och vi kan förstå varför! Nu gör modevarumärket nämligen rullstolsvänliga kläder – vi älskar det! 

Foto: Asos

Asos är känt för att vara i framkant och gå emot kroppsidealet. Tidigare har de visat upp hur deras plagg ser ut på olika kroppar och även valt att lägga undan retuschborsten och låtit modellerna visa upp sina bristningar. Nu hyllas Asos igen! Den senaste nyheten handlar nämligen om deras nya design – en vattentät jumpsuit som ska passa alla, även de som sitter i rullstol. Idén kom när sportreportern och Paralympic-atleten Chloe Ball-Hopkins, som själv är rullstolsbunden, var ute i regnet under en festival och blev dygnsur. Därefter skrev hon ett mejl till Asos om att designa en vattentät jumpsuit som passade alla. Tanken blev till verklighet och nu är hon även modell och ansiktet utåt för plagget. På sociala medier flödar positiva kommentarer om initiativet – så bra tycker vi! Kolla in nedan!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!