Nöje

Åtta av tio känner sig mer avslappnade efter orgasm

Hösten har börjat göra sig påmind och även om det är en tid många associerar till lugna hemmakvällar– är det också en tid då många svenskar kan känna sig extra stressade. Stress kan leda till försämrad livskvalitet och hälsa, därför är det extra viktigt att ge sig själv tid att varva ner. En ny undersökning från LELO visar att fyra av fem svenskar blir mer avslappnade efter en orgasm och för många ökar även produktiviteten. 

Foto: Unsplash

Det finns en enkel förklaring till att vi känner oss lyckligare och mindre stressade efter sex.
När vi får orgasm frigörs hormoner i vår hjärna som gör att vi känner oss mer avslappnade. En känsla som dessutom kan hålla i sig i upp till två dagar, detta vittnar många svenskar om. Den senaste undersökningen från LELO visar nämligen att 81 procent känner sig mindre stressade efter orgasm. Dessvärre hänger ofta stress och minskad sexlust ofta ihop, vilket gör det till lite av en ond cirkel. 

– Många är väldigt bra på att visa kärlek och uppskattning till andra, men desto sämre på att ge samma sak till sig själv. Ett väldigt bra sätt att göra det på är att ta hand om sig själv. Gå och träna, ta ett varmt bad, unna dig en ansiktsbehandling, eller en orgasm. Orgasm och sexuell njutning, antingen på egen hand eller tillsammans med en partner, har många positiva effekter på hälsan. Det känns både härligt i stunden och kommer i längden att göra att du känner dig gladare och mindre stressad, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på LELO i Sverige.

Ökad produktivitet 

Stress och produktivitet är två faktorer som i många fall går hand i hand. Stress i en mindre dos kan fungera som en drivkraft, men mycket stress under lång tid är inte hälsosamt. En klar majoritet av svenskarna anser att stress gör oss mindre effektiva – hela 85 procent svarar att de känner sig mer produktiva när de är avslappnade. LELOs senaste rapport visar också att en övervägande del av svenskarna känner sig mer produktiva när de får orgasmer regelbundet. En viktig faktor som kan bidra ytterligare till minskad känsla av stress. 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!