Nöje

Avicii Arena fyller 1 år – ökar kunskapen om psykisk ohälsa bland unga

Det är konstaterat att barn och unga mår allt sämre. Det är också konstaterat att vi i vuxenvärlden behöver agera, samarbeta och göra allt vi kan för att förändra detta. För ett år sedan skapade Tim Bergling Foundation, Stockholm Live, Trygg-Hansa och Bauhaus samarbetet Avicii Arena inom vilket parterna, gemensamt och var för sig, driver initiativ kring barn och ungas hälsa.

Foto: Instagram @aviciiarena

Det är nu exakt ett år sedan Avicii Arena grundades. Avicii Arena driver initiativ och aktiviteter för att stärka ungas psykiska hälsa och framtidstro. Under det första året har fokus legat på skolvärden, idrottsvärlden och att övergripande öka kännedomen och kunskapen om psykisk ohälsa bland unga.

Vill få psykisk hälsa på schemat

På årsdagen, den 19 maj, samlar Avicii Arena inflytelserika politiker och påverkare till “Ett viktigt samtal” i arenan. Målsättningen är att få psykisk hälsa på schemat i de svenska skolorna. “Psykisk ohälsa bland unga är ett av våra största samhällsproblem. Vi behöver arbeta förebyggande så att unga får mer kunskap och verktyg för att kunna stärka sina möjligheter att må bra under tonårstiden och skapa goda förutsättningar för vuxenlivet. Därför vill vi att psykisk hälsa ska bli en obligatorisk del av skolornas undervisning”, säger Alexandra Björnsson, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Avicii Arena fortsätter, tillsammans och var för sig, sätta strålkastarljuset på ungas psykiska hälsa. Avicii Arena är ett långsikitgt samarbete med många fler initiativ framför sig, både på idéstadiet och planerade. Nu när pandemin är över kommer Stockholm Live också kunna använda Avicii Arena ytterligare som fysisk plats för initiativ som stärker ungdomars psykiska hälsa.

Vill du vara med och arbeta för ungas psykiska hälsa?

För att förändring ska komma till stånd krävs att näringsliv, intresseorganisationer, politiker, skolvärlden och idrottsvärlden samarbetar. Media är en viktig kanal för att nå ut till unga, föräldrar, skolvärlden och politiker. Det behövs gemensamma krafter för att skapa och få till förändring för att förbättra den psykiska hälsan bland unga.

Foto: Instagram @aviciiarena

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!