Nöje

Bianca Ingrosso och Lovisa Worges smyckesföretag polisanmäls

Tidningen Resumé polisanmäler nu Bianca Ingrosso och Lovisa Worges smyckesvarumärke Ani Jewels, detta då bolaget avböjt att dela med sig av sina aktieböcker till tidningen – något som de är skyldiga att göra enligt lag.

Foto: Instagram @biancaingrosso

Det var under måndagen som tidningen Resumé rapporterade att de har polisanmält Ani Jewels – det smyckesföretag som Bianca Ingrosso och Lovisa Worge lanserade i maj 2022. Anledningen till polisanmälningen är att företaget har avböjt att dela med sig av sina aktieböcker, alltså sitt register över de som äger aktier i bolaget.

Tidningen skriver att alla bolag är skyldiga att hålla sina aktieböcker tillgängliga för de som önskar ta del av den, detta enligt den så kallade Aktiebolagslagen. Trots detta menar bolagets vd Tomaj Sangchi att de inte “kan” dela aktieboken med “externa parter”:

“Jag förstår att du vill undersöka ägarstrukturen hos vårt företag, men på grund av våra interna policyer, sekretesskrav och skyddet av personlig information kan vi tyvärr inte dela vår aktiebok med externa parter, inklusive journalister. Vi tolkar lagen som ett skydd för aktieägare (ABL) och deras närstående, snarare än som en grund för att dela privat ägares ägarförhållanden med allmänheten. Vi värnar om integriteten och privatlivet för våra delägare och följer strikta riktlinjer för att skydda deras information”, skriver han i ett mail.

Kritiken på sociala medier: “Färgen borta efter fem timmar”

Di rapporterade tidigare denna månad att Ani Jewels omsättning under fjolåret uppgick till nästan 20 miljoner kronor, med en vinst på 4,6 miljoner kronor. Mindre än ett år efter lanseringen är det dock flera konsumenter som har uttryckt sitt missnöje över kvalitén på märkets smycken, något som Bloggbevakning lyfte i februari.

På TikTok visar en kund upp en ring från Ani Jewels vars guldfärg skavts av efter endast några timmars användning:

“950 kronor och färgen är borta efter 5 timmars användning”, skriver kunden.

I kommentarsfältet skriver flera användare att de har upplevt samma sak:

“Min blev också så”, skriver en person. “Fick dock reklamera.”

“Har reklamerat två ringar från anijewels”, skriver en annan användare.

En tredje skriver: “Upplevde samma sak… Reklamerade och fick en ny.”

@auseaa #anijewels#foryou#väntarpåsvarfrånkundservice. 🙂🙂 @Bianca Ingrosso @Anijewels @Lovisa Worge ♬ Fake – The Tech Thieves

Foto: Instagram @biancaingrosso

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!