Nöje

Brittiska kungahuset bekräftar Harry och Meghans barns kungliga titlar

Hertigen och hertiginnan av Sussex har tidigare hävdat att kung Charlies inte vill att deras barn ska få behålla sina kungliga titlar – men nu har titlarna för första gången lagts till på det brittiska kungahusets officiella hemsida.

Foto: Netflix

Det var under onsdagen som hertigen och hertiginnan av Sussex – Harry och Meghan – för första gången refererade till sina barns kungliga titlar.

Det uppmärksammade omnämnandet kom i samband med att en talesperson bekräftade att Lilibet blev döpt i Los Angeles förra veckan:

“Jag kan bekräfta att prinsessan Lilibet döptes på fredagen den 3 mars av biskopen i det episkopala stiftet i Los Angeles, pastor John Taylor”, berättade personen för People under onsdagen.

Titlarna ändrade på kungahusets hemsida

Harry och Meghans barn har haft rätt till titlarna prins och prinsessa sedan Elizabeth II:s bortgång i höstas, detta på grund av ett protokoll som infördes av kung George V 1917. Enligt protokollet har en brittisk regents (i detta fall kung Charles) barn och barnbarn automatiskt har rätt till titeln prins eller prinsessa.

Under Harry och Meghans omtalade intervju med Oprah 2021 berättade paret att Charles ämnade att ändra protokollet så att deras barn inte skulle få dessa titlar när han tillträdde tronen – detta då han enligt utsago tror att det brittiska folket vill ha ett kungahus med färre nyckelpersoner.

För att ändra protokollet måste kungen utfärda ett brevpatent som ändrar Archies rätt att vara prins och Lilis rätt att vara prinsessa. Detta har uppenbarligen ännu inte skett, då barnens titlar nu har uppdaterats på det brittiska kungahusets hemsida.

Där står det att läsa att “prins Archie av Sussex” och “prinsessan Lilibet av Sussex” innehar nummer sex respektive nummer sju i tronföljden.

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!