Nöje

Brittiska kungahuset förbjöd Meghan Markle att säga den här repliken i “Suits”

När Meghan Markle började dejta prins Harry fick skaparen av tv-serien Suits, där Markle medverkade mellan 2011 och 2018, ett unikt problem: det brittiska kungahuset kom plötsligt med synpunkter på manuset.

Det är inte varje dag som det brittiska kungahuset tycker till om amerikanska draman och dess innehåll, men när tv-serien Suits skapare Aaron Korsh ville att Meghan Markles karaktär skulle använda sig av ett visst uttryck satte hovet ned foten.

“Irriterande”

Meghan Markle fick sitt stora genombrott i Suits där hon porträtterade Rachel Zane från 2011 till 2018. 2016 träffade Markle prins Harry – ett förhållande som snart fick konsekvenser för tv-serien.

I en intervju med The Hollywood Reporter berättar Korsh att han var “lika exalterad som alla andra” när han först fick reda på att Markle hade inlett en relation med en kunglighet. Föga anade han att han senare skulle bli inbjuden till parets bröllop – eller att det brittiska kungahuset skulle ha åsikter gällande hans manuskript.

“Jag kan säga, och jag tror att Harry hade med detta i boken, för jag hörde att folk pratade om det – [kungafamiljen] hade åsikter om några grejer. Inte mycket, förresten, men några saker som vi ville göra och inte kunde göra, och det var lite irriterande”, säger han.

Tvingades ändra replik

En av de repliker som kungahuset reagerade på innehöll ordet “poppycock”, ett ord som Korsh berättar att hans frus familj använder när de ska diskutera ett ämne som “skulle kunna vara känsligt”:

“Kungafamiljen ville inte att hon skulle säga det ordet. De ville inte att hon skulle ta ordet ‘poppycock’ i sin mun. Jag förmodar att det berodde på att de inte ville att folk skulle klippa ihop saker så att det verkade som att hon sa ‘cock’. Så vi tvingades ändra det till ‘bullshit’ istället för ‘poppycock’ och jag gillade inte det för jag hade berättat för mina svärföräldrar att det skulle vara med i serien.”

Korsh tillägger att han förstod hur hovet tänkte:

“Jag kände en del sympati för jag skulle inte heller vilja att någon gjorde så mot henne. Och grejen är, jag tror inte att någon skulle göra så, men jag kan inte heller veta säkert. Folk är galna.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!