Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Choklad- & quinoabollar – Ida Wargs nyttiga julgodis

Det här receptet passar perfekt som mellanmål eller som fika till kaffet och passar både vuxna och barn. Quinoabollarna är enkla att göra och ett nyttigare alternativ till fikan. 

Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser:
10 dadlar
0,5 dl jordnötssmör
½ tesked vaniljextrakt
0,5 dl quinoapuffar
1 – 2 matskedar vatten

mörk choklad till topping

Gör så här:

Lägg ner dadlarna i en matberedare och mixa någon min. Lägg sedan ner jordnötssmör och vanilj och mixa tills allt är en smet. Lägg sedan ner quinoapuffarna och mixa lite tills de blandats in i degen. Rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Värm chokladen i en kastrull. Jag brukar ha kokosolja i botten och sedan lägga ner chokladen så den inte bränns vid. Doppa sedan botten av bollarna i chokladen och ringla sedan resterande över och ställ in dem i kylen i minst 30 min så de stelnar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!