Nöje

Chrissy Teigen försvarar Meghan Markles artikel om missfallet

Den 25 november, 2020, publicerade New York Times en artikel skriven av Meghan Markle, hertiginnan av Sussex. I artikeln öppnade Meghan upp sig om sorgen som hon och hennes man prins Harry gick igenom efter att ha upplevt ett missfall tidigare i år.

Foto: Instagram @chrissyteigen/@meghanmarkle_official

I Meghans artikel skriver hon om förlust, ensamhet, isolering och kollektiv sorg. Hon diskuterar även ämnen som coronapandemin, morden på Breonna Taylor och George Floyd. Hon beskriver splittringar i samhället som existerar idag. “Det här året har fört många av oss till våra brytpunkter. Förlust och smärta har plågat var och en av oss 2020”, skriver hon.

Mot slutet av artikeln berättar Meghan om det “tabu” som finns kring missfall och som kan få många kvinnor att känna sig isolerade, trots att det är mer vanligt förekommande än vad många tror.

Läs också: Meghan Markle drabbades av missfall i juli – nu berättar hon om sorgen.

Meghan beskriver sin stora tacksamhet till andra kvinnor som har delat med sig av sina erfarenheter. “Det har öppnat dörrar, så att fler av oss vågar öppna upp oss”, säger Meghan.

Många kändisar har hyllat Meghan för sitt mod och erbjudit sina sympatier för henne och Harry. Bland annat Monica Lewinsky, Roxane Gay och princessan Dianas bror Charles Spencer.

Tyvärr fick Meghan också utstå en del hatfulla kommenterar. Hatet eldades på ytterligare av en Daily Express-journalist, Marco Giannangeli, som på Twitter skrev: ”Ingen ifrågasätter smärtan av ett missfall, de kritiserar kanske snarare Meghans beslut att skriva 1000 ord om sig själv?”. “Vad adderar det till de resurser som redan finns tillgängliga för de som går igenom en tragedi som denna? ”

Modellen och Tv-personligheten Chrissy Teigen, som nyligen har öppnat upp sig om sin graviditetsförlust, kom snabbt till undsättning för att tillrättavisa journalisten. ”Priset för dagens absoluta skitstövel går till Marco”. Ögonblick senare raderade hon tweeten. “Ledsen, jag glömde att jag försöker bli trevligare”, skrev hon.

Foto: Instagram @chrissyteigen/@meghanmarkle_official

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!