Nöje

Dags för tredje dejten? Här är samtalsämnena som tar er till nästa nivå!

Har du haft en lyckad första och andra dejt? Grattis! Är det dags för en tredje dejt är det också dags att lära känna personen du dejtar på ett djupare plan. Nedan listar vi ämnen och frågor som för dig och din dejt närmare varandra.

Foto: Pexels

Har du redan brutit isen på de första två dejterna och tagit dig igenom “lära känna”-konversationer så är det dags att dyka in i de djupare samtalen. De tidigare gångerna ni setts har du säkert varit nervös men förhoppningsvis känner du dig mer bekväm och säker nu. Du har ju ändå fått det bekräftat att personen vill lära känna dig – det är ju ändå dags för tredje dejten!

Värt att komma ihåg är att personen ska lära känna dig – så slappna av, lägg undan alla “spel” och låt ditt rätta jag få träda fram. Det är ju så ni på bästa sätt kan komma fram till om det här förhållandet kan vara något att satsa på. Tredje dejten är det perfekta tillfället att dela med dig av dina vildaste drömmar och låta personen få en chans att lära känna dig på djupet. På så sätt kan ni ta reda på om en framtid ihop skulle passa!

Nedan har vi listat samtalsämnen som tar er förbi det ytliga planet och för er närmare. Viktigast av allt att komma ihåg – var dig själv och visa upp ditt inre även om du är rädd för att vara sårbar. Det är nämligen enda sättet att ta reda på om det här är “din” person i livet.

Frågor om deras tidigare förhållande

“Vaaa, läser jag rätt”, kanske du undrar. Ofta undviker man att prata om ex och tidigare förhållanden på dejter men du kan lära dig mycket om personen på det här sättet. Det är ju faktiskt bara tredje dejten vilket gör att du inte är så emotionellt involverad ännu och kan ha dessa samtal utan att bli svartsjuk. Du kommer att kunna ta dig till det personen säger på ett mer objektivt sätt.

Exempel på frågor:

– Har du varit kär?

– Har du varit hjärtekrossad?

– Hur långt var ditt längsta förhållande?

– Vad för typ av förhållande letar du efter?

Frågor om deras mål och drömmar

Förmodligen har ni redan snuddat vid dessa frågor på ett ytligt plan. Men nu är det dags att dyka ner djupare – kan personen tänka sig att bo i samma stad som du vill om 3 år? Har din dejt mål som passar ditt liv? Du ska inte behöva göra en omställning för att matcha någon annans liv. Tänk på att det är viktigt att ta reda på om den här personen passar in i dina framtida drömmar och mål.

Exempel på frågor:

– Var ser du dig själv om fem år?

– Vad är din högsta dröm och hur kommer du att förverkliga den?

– Finns det något du vill ändra i ditt liv? Varför vill du ändra på det?

Frågor om familj och vänner

Du vet säkert redan om din dejt har några syskon, var personen växte upp och du har säkert redan hört något om någon nära vän. Men hur ser relationen med familjen ut och hur ser hen på barndomen och sin uppväxt? Sanningen är att vi alla har blivit formade av hur vi levt och du kan lära dig mycket om en person genom dessa frågor. Det är viktigt att inte döma personen utifrån vad hen väljer att berätta – fråga för att du är genuint intresserad av att vilja lära känna personen.

Exempel på frågor:

– Vad har du för minnen från din barndom och hur upplever du att din uppväxt har varit?

– Vad har du för relation till din familj? Vem är du närmast och varför?

– Vilka är dina närmsta vänner och vad brukar ni hitta på?

Hoppas du fått massor med inspiration till din tredje dejt, lycka till!

Källa: Elite Daily

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!