Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Därför bör du tvätta med såpa

Nu har tiden passerat för starka rengöringsmedel. Vi blir mer och mer medvetna om skadliga kemikalier och vilka miljöbovar som döljer sig i våra hem, även i städskåpet. Nedan berättar vi varför du bör satsa på såpa i fortsättningen!

Foto: Instagram @grumme.sverige/@husmorstipset

Det är hur enkelt som helst att städa hemmet skinande utan att använda dig av starka och skadliga kemikalier. Ett av de mer hållbara sätten att städa på stavas: såpa.

Ett helt miljövänligt städskåp

Med lite såpa och vatten kan du faktiskt få det mesta rent. Det enda som saknas för ett miljövänligt städskåp är ättika, bikarbonat och citronsyra. Såpan är skonsam och naturlig och innehåller inga skadliga kemikalier. Med en såpaspray kan du bland annat rengöra hela badrummet, toalett, handfat, kakel och klinker. Med en skvätt ättika i blandningen kan du även få bort kalkavlagringar, och en pasta på bikarbonat och vatten får bort den tuffaste och mest ingrodda smutsen.

Såpa fungerar även till trä, trägolv, altan och utemöbler. Var dock försiktig med linsåpa som kan lösa upp oljefärger. När det gäller fönsterputs och rengöring av speglar kan du dock behöva byta taktik. Använd då istället en blandning på vatten, miljömärkt diskmedel och en skvätt ättika.

Var bara lite försiktig med att överdosera såpan då den är lite fet i konsistensen. Den kan då riskera att dra åt sig smuts istället.

Vill du ha föer bra städtips kan vi verkligen rekommendera städexperten Marléne Erikssons bok Ren städglädje: Hållbara tips för hemmet, kläderna och prylarna som hon skrivit tillsammans med sin dotter Desirée Eriksson.

Läs även: Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral.

Ren städglädje: hållbara tips för hemmet, kläderna & prylarna - Marléne Eriksson, Desirée Eriksson KÖP

Ren städglädje: hållbara tips för hemmet, kläderna & prylarna - Marléne Eriksson, Desirée Eriksson

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!