Nöje

Därför ska du alltid välja en fönsterplats på vänster sida i flygplanet

Att välja rätt plats på flygresan kan göra stor skillnad för hur pigg du känner dig när du når din destination. Här är anledningen till att du ska sitta till vänster i flygplanet om du gillar att sova under resan!

Foto: Unsplash

Det finns flera saker att hålla i åtanke när du väljer plats på flyget: om du är flygrädd är det till exempel en god idé att välja en plats i mitten eller framför vingarna, och om du vill kunna sova ostört på resan är en fönsterplats givetvis bäst eftersom du då slipper resa på dig för att släppa ut eventuella medresenärer. Men få vet om att det faktiskt spelar roll om du väljer vänster- eller högerraden – åtminstone om du har en fönsterplats.

“Ger mer utrymme”

Enligt Anton Radchenko – AirAdvisors grundare – ska du som gärna lutar huvudet mot flygplansväggen under resan välja en plats till vänster.

Radchenko menar att fönsterplatser ofta är de mest eftertraktade platserna eftersom man kan luta huvudet mot väggen medan man sover, och för den som vill göra detta är platserna till vänster bäst. Anledningen? Det finns mer utrymme där än vid fönsterplatserna på höger sida.

“Vänster sida ger vanligtvis mer nackstödsutrymme än höger på grund av fönstrens placering, så sikta på vänster sida”, säger han enligt brittiska The Sun.

En annan god anledning till att välja en fönsterplats är att det minskar risken att smittas av diverse virus som andra resenärer kan tänkas bära på. Vi kan dock flagga för att det inte är någon vidare idé att luta ansiktet mot själva fönstret på flygresan – mer om det här!

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!