Nöje

De 16 bästa filmerna och serierna på HBO och Viaplay 2020

Har du betat av många serier och filmer från din lista och söker nu fler som du kan bli helt uppslukad av? Vi har nämligen listat 16 favoriter från HBO och Viaplay som du verkligen måste börja se! 

Foto: Viaplay/HBO

Har du ingen av streamingtjänsterna kan du just nu skaffa Telenors TV-paket här, 299 kronor per månad, utan bindingstid. HBO eller Viaplay Film & Serier ingår!

Läs även: “De 22 bästa filmerna och serierna på Netflix 2020”

Filmer

1. Still Alice (HBO)

Alice lever en lycklig tillvaro med sin familj och jobbar som lingvistikprofessor när hon plötsligt får allt svårare att komma ihåg saker. När hon får reda på att det beror på Alzheimers sjukdom börjar kampen för att hålla kvar sitt minne, och sig själv.

2. Looper (HBO)

Året är 2074 och maffian har utvecklat en ny metod för att göra sig av med motståndare – de skickar tillbaka dem i tiden och låter en lönnmördare slutföra det hela. Joe är en av dem som utför dessa uppdrag, men inser en dag att maffian är ute efter honom.

3. En man som heter Ove (HBO)

Filmatiseringen av svenska boksuccén. Ove är 59 år och har själv tagit på sig ansvaret att hålla ordning på kvarteret. När en sprudlande familj som är allt annat än organiserad flyttar in i radhuset mittemot vänds hans vresiga tillvaro upp och ner.

4. Beginners (HBO)

När Olivers pappa Hal fyller 80 år, får han två insikter som skakar hans tillvaro: att han har dödlig cancer och han är homosexuell. Samtidigt som hans far anpassar sig till sin nya livsstil genomgår Oliver själv en stor förändring i sitt liv, när han träffar den äventyrliga fransyskan Anna.

5. Brexit (HBO)

Här får vi följa Benedict Cumberbatch i rollen som Dominic Cummings, som här är hjärnan bakom lämna”-kampanjen i Storbritanniens ödesdigra val, där medborgarna fick rösta om de ville stanna i EU eller inte.

6. Bohemian Rhapsody (Viaplay)

Den prisbelönade skildringen av Queen-sångaren Freddie Mercurys liv. Här får vi följa hur den nutida legenden går fran att vara en ambitiös hobbysångare till att sjunga i ett av världens största rockband.

7. Her (Viaplay)

Theodore är nyskild och jobbar med att skriva personliga brev åt främlingar på beställning. Ett företag utvecklar ett gränssnitt drivet av artificiell intelligens, där han blir allt med fast vid AI:n Samantha. Här får vi ställa oss frågan vart gränsen mellan ett medvetande egentligen går?

8. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Viaplay)

Filmen har fått två Oscars och här får vi följa Mildred som i sin frustation, efter att hennes dotter har mördats, tar sakerna i egna händer.

9. Blade Runner (Viaplay)

Trettio år har gått sedan sist och en ny Blade Runner – Los Angeles-polisen K – avslöjar nu en sedan länge begravd hemlighet som kan rasera hela samhället. Hans avslöjanden leder honom på jakt efter Rick Deckard, en tidigare Blade Runner som varit försvunnit i tre decennier.

Serier

10. Years and Years (HBO)

En dystopisk serie om brittiskt familjedrama där familjen Lyons från Manchester lever sig igenom de kommande 15 åren med allt hårdare debattklimat, teknikframsteg, naturförstöring och världskrig.

11. Euphoria (HBO)

Här får vi följa Zendaya i huvudrollen som Rue, en deprimerad tonåring som kämpar med att gå i gymnasiet där hon försöker bli kvitt sitt drogberoende. En välgjord serie som berör på djupet.

12. Mr Robot (HBO)

Här får vi följa den unge programledaren Eliots, vars vardag vänds upp och ned efter en rad mystiska händelser. Serien utspelar sig i New York där vi får följa Eliots vardag med hacking och informationsläckage.

13. The Affair (HBO)

En författare med familj träffar en servitris och blir blixtförälskad och inleder en hemlig affär. Serien har vunnit tre Golden Globe och tar ut de dramaturgiska svängarna.

14. Billions (HBO)

En skamlöst underhållande serie om den förestående maktkampen mellan den federala åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti) och ”hedgefondmogulen” Bobby ”Axe” Axelrod (Damian Lewis).

15. Ingen utan skuld (Viaplay)

En före detta vapenhandlare, som tvingats i exil efter att han tvingades göra något hemskt, återvänder hem till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare har försökt döda honom.

16. Vår tid är nu (Viaplay)

Det svenska kostymdramat har blivit en sanslös publikframgång där vi får följa de invecklade intrigerna i Löwanders familjedrama i efterkrigstiden och under årens gång.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!