Nöje

De 22 bästa filmerna och serierna på Netflix 2020

Nu spenderar vi alla mer tid hemma än vanligt, vilket bland annat ger extra tid för att mysa ner oss i soffan med tända ljus och kolla spännande filmer och serier. Vi har skapat en stor guide med våra favoriter från Netflix. Vilken kommer du se redan ikväll?

Foto: Netflix

Läs även: “Vill du se något annat än den typiska romantiska komedin? Här är 7 härliga filmer som utmanar den klassiska kvinnorollen”

Filmer på Netflix:

 

1. Marriage Story (2019)

Adam Driver och Scarlett Johansson briljerar i ett skilsmässodrama med starka känslor och oväntad humor. En varm och gråtvänlig film där vi får följa en familj som försöker göra det bästa de kan, i en allt annat än lätt situation.

2. Aquaman (2018)

I undervattensriket möter vi bland andra Amber Heard, Nicole Kidman och Dolph Lundgren medan hjälten Aquaman måste stoppa kungen av Atlantis – och rädda världen.

3. Call Me By Your Name (2017)

Timothée Chalamet och Armie Hammer utvecklar en hemlig romans i vackra italienska miljöer och skildrar kärleken och dess längtan.

4. Monty Pythons Life of Brian – Ett herrans liv (1979)

Tre visa män kommer med gåvor till den lilla Brian som de misstagit för Jesus. Något som kommer förändra hans liv för alltid.

5. The Irishman (2019)

Scorseses hyllade gangsterkrönika följer en lönnmördare (Robert de Niro) som arbetar åt maffian och den korrupte Jimmy Hoffa (Al Pacino).

6. The Dark Knight (2008)

Batman, Jim Gordon, och Harvey Dent verkar tillsammans ha lyckats vända brottsvågen i Gotham City – tills Jokern dyker upp.

7. Inception (2010)

Christopher Nolans film leker med ovanliga tankar, går det att stjäla tankar från människors undermedvetna?

8. Sameblod (2016)

Amanda Kernells Guldbaggevinnande drama är ett nedstamp i en historia kopplad till sameförtryck som gör upp med Sveriges mörka förflutna.

9. The Two Popes

Jonathan Pryce och Anthony Hopkins är härliga i rollerna som två påvar. Fernando Meirelles intima, verklighetsbaserade drama skildrar tronskiftet 2013 inifrån Vatikanen.

10. Prisoners (2013)

En av 2010-talets vassaste thrillers. Hugh Jackman drar på sig flanellskjortan och spelar en fader på bristningsgränsen som får uppleva en förälders värsta farhågor.

11. A Star is Born (2018)

Lady Gaga och Bradley Cooper gick snabbt in i våra hjärtan med den här varma, känslosamma och tragiska historien. En sångerska med stora drömmar möter en artist med svåra missbruk. Låten “Shallow” blev en av årets största hits.

12. Paddington (2014)

En vacker film om björnen Paddington som kommer från djungeln till London och söker nu ett nytt hem, men stadslivet är allt annat än han kunnat tänka sig.

13. The Breaker Upperers (2018)

I denna komedi får vi följa två kvinnor med en något annorlunda sysselsättning, de anlitas för att hjälpa folk att göra slut med sina partners. Då faller Melanie för en ung manlig klient.

14. Roma (2018)

En av Netflix mest prisvinnande filmer där regissören Alfonso Cuarón tar med oss på en resa till 1970-talets Mexiko. Många kallar den ett svartvitt mästerverk.

15. Blade Runner (1982)

En sci-fi-klassiker som utspelar sig en dystopisk framtid. Rick Deckard, spelad av Harrison Ford och har som uppgift att spåra upp och döda syntetiska människor.

16. Nyckeln till frihet (1994)

Till skillnad från andra Stephen King-filmatiseringar är det ingen skräckfilm, utan en rörande skildring av en oskyldig mans längtan efter frihet.

17. Låt den rätte komma in (2008)

Den mobbade 12-åriga Oskar upptäcker den nyinflyttade flickan Eli i sitt kvarter. Eli vistas inte i solljus, äter inte vanlig mat och behöver bli inbjuden för att komma in i Oskars hem.

18. Gravity (2013)

Spännande rymddrama med Sandra Bullock i huvudrollen. Hon är astronauten som får slut på syre och svävar runt i det tomma intet.

Serier på Netflix:

 

19. Störst av allt

Sveriges första Netflix-serie blev en stor succé och ett måste att se, har du redan sett den, eller varför inte se om den igen? En nerblodad Maja vaknar i sitt klassrum med sina ihjälskjutna klasskamrater. Serien kantas av Maja och Sebastians giftiga relation, och längst med serien får vi följa jakten på gärningsmannen.

20. You

En romantisk och otroligt mörk historia som visar att kärlek kan göra en galen. Vi får följa bokhandlaren Joe som blir besatt av en tjej på en ny nivå. På ytan verkar han vara helt perfekt och hans flickvän Beck har ingen aning om vilka tankar och planer han har.

21. Sex education

En brittisk komediserie som skildrar våra rädslor för intimitet och att bli lämnade. Serien berör även ämnen som oönskad graviditet, homofobi och mobbning.

22. La Casa De Papel

I den otroligt populära spanska serien får vi följa en grupp mördare som planerar den perfekta smällen. Många sitter som fastklistrade från första stund och kan vara den perfekta serien att fastna i.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!