Nöje

De mest populära tv-serierna 2022

Ute efter en ny tv-serie att sträcktitta på? Då ska du spana in IMDb:s lista över årets mest populära tv-serier 2022!

Foto: Netflix

Tv-året 2022 präglades av en hel del fantasy, men även ett och annat drama har letat sig in i IMDb:s lista över årets mest populära serier. Har du sett dem alla?

1. Stranger Things

Efter tre års uppehåll återvände Stranger Things till Netflix för en fjärde säsong i år och togs emot med öppna armar av fansen. Om du gillar övernaturliga inslag, spänning och retrovibbar är detta serien för dig! En femte säsong förväntas komma ut 2024.

2. House of the Dragon

Det var säkert många som misstänkte att House of the Dragon, som är prequelserien till HBO:s succéserie Game of Thrones, skulle bli en av årets mest populära serier. House of the Dragon bygger på George R.R. Martins bok Fire & Blood och handlingen – som utspelas 300 år före händelserna i Game of Thrones – kretsar kring familjen Targaryen. Serien har förnyats för en andra säsong.

3. Better Call Saul

Nummer tre på listan är Better Call Saul, en serie som utspelar sig innan Breaking Bad. Här får vi följa Jimmy McGill och hans förvandling till den skrupelfrie advokaten Saul Goodman. Liksom Breaking Bad har denna serie blivit en riktig tittarfavorit och det sista avsnittet sågs av 1,8 miljoner tittare när det kom ut.

4. Lord of the Rings: The Rings of Power

Ännu en fantasyserie som fått stort genomslag under 2022 är Lord of the Rings: The Rings of Power. Handlingen i denna påkostade serie utspelar sig tusen år före händelserna i The Hobbit och Sagan om Ringen. Totalt fem säsonger är planerade.

5. Euphoria

Zendaya tilldelades sin andra Emmy för sin insats i säsong 2 av denna något kontroversiella serie där handlingen kretsar kring en tonårstjej som kämpar med drogmissbruk och psykisk ohälsa.

6. The Boys

Vad skulle hända om superhjältar missbrukade sina superkrafter? Det är frågan som ställs i tv-serien The Boys, vars tredje säsong kom ut i juni i år. Även en fjärde säsong är planerad, liksom en spinoff-serie med titeln Gen V.

7. Moon Knight

Moon Knight är en ny serie från om en något annorlunda Marvelhjälte. Serien, som har inslag av egyptisk mytologi, består av sex avsnitt och finns att streama på Disney+.

8. The Sandman

Neil Gaimans kultserie The Sandman blev snabbt populär när den släpptes på Netflix tidigare i år. Handlingen kretsar kring Morpheus eller ”Dream” som är den odödliga personifieringen av drömmar.

9. Ozark

Ozark handlar om en ekonomisk rådgivare som flyttar med familjen från Chicago till Ozarkplatån i Missouri, där han måste tvätta 500 miljoner dollar under fem år för att blidka en knarkkung. Den fjärde och sista säsongen kom ut tidigare i år och bjöd bland annat på en Emmy-vinnande insats från Julia Garner, som spelar Ruth Langmore i serien.

10. Inventing Anna

2022 var bedragarnas år, då både Tindersvindlaren och Inventing Anna blev tittarfavoriter på Netflix i början av året. Bäst gick det för Inventing Anna, en serie som berättar historien om en bedragare som lurade privatpersoner och banker i New York på hundratusentals dollar under 2010-talet.

Källa: IMDb

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!