Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

De roligaste sällskapsspelen – perfekt till julledigheten!

Utmana familj och vänner på ett spännande och roligt sällskapsspel! Nedan hittar du våra favoriter med allt ifrån fartfyllda charader till kluriga frågespel. 

Foto: Pexels

Något som vi älskar att göra är spela roliga och spännande sällskapsspel. Det är dock inte helt lätt att hitta de bästa spelen, därför har vi nedan listat våra favoriter som du inte får missa. Perfekt för julledigheten!

Ordexpressen KÖP

Ordexpressen

Snurra, slå – klara färdiga gå! Ni snurrar fram en bokstav, slår tärningen och kommer på ord i expressfart. Välj en av kategorierna från rutan du står på. Säg så många ord som tärningen visar – på bokstaven du får av snurran.

Pris: 149 kronor.

 

 

 

KÖP

Nästa bild
Spökjägarna KÖP

Spökjägarna

Ett kusligt och spännande spel med värdefulla ledtrådar, falska spår och andra spökjägare som hela tiden försöker lura dig åt fel håll…

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Herd Mentality KÖP

Herd Mentality

Ibland gäller det att inte sticka ut. Att inte avvika – att följa flocken. Spela Herd Mentality och gör ditt bästa för att tänka precis som alla andra!

Herd Mentality Spel är ett partyspel med ett enkelt mål: att tänka som alla andra. En fråga ställs, exempelvis: “Vilken läsk är godast?”. Därefter är det upp till varje spelare att skriva ned sitt svar. Om ditt svar tillhör majoriteten, får du poäng.

Pris: 349 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
På spåret KÖP

På spåret

“Spela i lag och utmana varandra precis som på TV! Båda lagen tävlar samtidigt och får ta ställning till bilder, ledtrådar och faktafrågor som de skall lösa så snabbt som möjligt. Vem vinner – Första klass eller Dressinen?”

Pris: 329 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Helt hysteriskt KÖP

Helt hysteriskt

En spelare får ett hemligt ord, t ex badboll. Nu ska du, samtidigt som du är under TVÅNG, försöka lista ut det hemliga ordet. Till din hjälp finns det frågor på spelplanen som t.ex storlek, ljud, doft etc. TVÅNG kan vara:
-Att tala med finsk brytning
-Inleda varje mening med “visserligen är jag en idiot men…”
-Att hela tiden hålla ett finger på din näsa eller…

Pris: 349 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Vem vet mest? KÖP

Vem vet mest?

“Nu kan du spela det enormt populära TV-frågespelet i ditt eget vardagsrum! Spela genom rond 1 och rond 2 och försök samla mest poäng i finalen. Bjud in dina vänner och ta reda på vem som egentligen vet mest!”

Pris: 399 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Quest for El Dorado KÖP

Quest for El Dorado

I El Dorado antar spelarna rollen som expeditionsledare i sydamerikas täta djungel i en jakt efter det legendariska landet av guld. Varje spelare sätter samman sitt team av olika personer och utrustar dem i hopp om att få med sig de talanger och verktyg som kommer att behövas. Man kan även hyra in speciella karaktärer som vägvisaren, vetenskapsmannen och aboriginen som alla kan hjälpa dig på olika sätt. Alla har samma mål, att bli först att komma fram till guldet i El Dorado.

Pris: 329 kronor.

Detta spel belönades med Guldtärningen 2020 för Årets Familjespel i Sverige.

KÖP

Nästa bild
Speak Out KÖP

Speak Out

Var beredd att vika dig dubbel av skratt med det här löjliga munstyckespelet!
Speak Out samlar vänner och familj i ett gapskratt när spelarna försöker säga olika fraser medan de har på sig ett munstycke som hindrar dem att stänga munnen.

Pris: 299 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Ticket To Ride Europe KÖP

Ticket To Ride Europe

Den andra delen ur den bästsäljande Ticket to Ride-serien, Ticket to Ride Europe, tar dig med in i hjärtat av den Europeiska kontinenten. Förutom det nya brädet ingår även nya spelelement såsom tunnlar, färjor och tågstationer. Spelet uppgraderar dig till första klass och förser dig med större kort och en frikostigt illustrerad spelplan.

Pris: 599 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Kurragömma i safariparken KÖP

Kurragömma i safariparken

Välkommen på safari! Leta efter och peka på safaridjuren som visas på korten. Om du är före de andra spelarna belönas du med en djurfigur.

Pris: 229 kronor.

Årets Barnspel 2020!

KÖP

Nästa bild
Antikrundan KÖP

Antikrundan

“Döljer det sig en antikhandlare inom dig? I spelet kan du vara med och bjuda på spännande auktioner med autentiska föremål och göra goda förtjänster. Men se upp! Du kan gå på en nit och bjuda på oäkta föremål!”

Pris: 298 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Med vilda gester KÖP

Med vilda gester

“Visa vad du menar med ljud & vilda gester! Världens bästa charadspel!”

Pris: 275 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Med Andra Ord Junior KÖP

Med Andra Ord Junior

Med andra ord har varit Sveriges populäraste spel de senaste 10 åren. Det här är juniorversionen. Berätta vad du ser på bilden, med andra ord!

Pris: 299 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Sequence KÖP

Sequence

Spelet går ut på att som första spelare lyckas skapa 2 Sekvenser, med fem markörer av samma färg i rad på spelplanen. Spelet har likheter med poker och är en av de populäraste familjespelen.

Pris: 299 kronor.

(Nedsatt från 349 kr)

KÖP

Nästa bild
Konario KÖP

Konario

KONARIO är ett unikt spel som hyllas av både hjärnforskare och spelproffs. Varje spelomgång av KONARIO är en spännande upptäcktsresa som triggar alla fem sinnen på en gång. Med hjälp av syn, lukt, smak, hörsel och känsel samlar du matchande kuber och aktiverar även KONARIO – det sjätte sinnet. Flest par när kuberna är slut vinner!

Pris: 549 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Galenpanna KÖP

Galenpanna

Spelklassiker! Pressa dina motspelare på ledtrådar, och försök lista ut vem du är.

Pris: 379 kronor.

 

 

 

KÖP

Nästa bild
När då då? Resor i världen KÖP

När då då? Resor i världen

“Turas om att ta kort och bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt tidsföljd.”

Pris: 149 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Hedbanz Blastoff KÖP

Hedbanz Blastoff

Hedbanz blast off! är den högflygande, snabbpratande versionen av det klassiska gissningsspelet “Vem är jag?” Varje lag väljer en spelare som är den första gissaren och ger dem ett Blastoff Timer-pannband att bära. Sätt i ett bildkort utan att titta (så att “Alla vet utom du!”), Vrid på timerknappen och börja ställa frågor!

Pris: 299 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Före eller efter? KÖP

Före eller efter?

“Fanns boken Ronja Röverdotter när Lego började säljas? Och fanns Magnum när Zlatan gjorde debut i landslaget?

Före eller efter? är ett kul och medryckande spel där det gäller att ha en bra känsla för när saker hände. Men glöm årtalet – här räcker det att svara på om det hände före eller efter händelsen innan.”

Pris: 219 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
På 5 Sekunder KÖP

På 5 Sekunder

Det underhållande familjespelet – På 5 Sekunder! Det borde vara hur lätt som helst att säga “tre saker som är gratis”. Men klarar du det under tidspress? Du har max 5 sekunder på dig! Ett tempofyllt partyspel där det gäller att vara snabb! För 3-6 spelare och en speltid på ca 30 min.

Pris: 399 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Peliko KÖP

Peliko

SMART10 är ett underhållande frågespel där du inte behöver vänta på din tur att svara utan alla får svara på varje fråga och gissa på ett utav de 10 svarsalternativen. Spelet är kompakt vilket gör det enkelt att ta med och innehåller 200 frågor med svar, poängräknare och svarsmarkörer.

Pris: 349 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Sällskapsspelet KÖP

Sällskapsspelet

I “Sällskapsspelet” går det inte att förlora – bara vinna! Hur nice är inte det för oss som verkligen hatar att förlora? Sällskapsspelet är ett festligt och underhållande spel med över 300 intressanta, roliga och rätt oväntade frågor. När du spelar Sällskapsspelet garanterar vi spännande samtal och att du lär känna både dig själv och dina vänner bättre. Många skratt, livliga diskussioner och tokiga anekdoter kommer upplevas!

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Efterklok KÖP

Efterklok

Efterklok är ett finurligt, engagerande och nervpirrande frågespel där du kan utsmarta Besserwissern, mörka eventuella kunskapsluckor och ta hem vinsten även om du inte kunde mest från början.

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Alfapet KÖP

Alfapet

“Det klassiska ordspelet som går ut på att samla flest poäng genom att lyckas lägga ordflätor. Öka svårighetsgraden genom att spela med pilbrickor och svarta brickor.”

Pris: 349 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Trivial Pursuit KÖP

Trivial Pursuit

I Trivial Pursuit rör sig spelarna runt spelplanen och svarar på frågor i sex olika kategorier: Underhållning (rosa), Natur/Vetenskap (grön), Kultur/Litteratur (brun), Geografi (blå), Historia (gul) samt Sport/Fritid (orange). Om en spelare svarar rätt när hen står på en kategoriruta belönas denne med en tårtbit. Den som först har sex tårtbitar och klarar en finalfråga vinner spelet.

Pris: 579 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Sverigespelet KÖP

Sverigespelet

Tävlingsjakten är förlagd till Sverige där du ska svara på frågor kring svenska traditioner, svensk kultur, natur och mycket mer.

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!