Nöje

De tre vanligaste grälen på semestern – och så löser ni dem

Nu står semestern runt knuten och väntar och många förbereder sig på härliga bad, goda middagar, lata dagar i hängmattan – och tjafs. Nedan listar vi de tre vanligaste semesterbråken, och hur ni löser dem.

Foto: Unsplash/Pexels

Med förväntningar kommer besvikelse, det är mänskligt. Men varför exploderar de där tjafsen så snart vi får semester? Många längtar hela året efter de där härliga långa veckorna som ska fyllas av allt och ingenting, frågan är bara, har ni samma bild av vad er semester ska innebära?

Tre gräl är speciellt vanligt återkommande bland par under de lediga veckorna. Nedan berättar vi vilka och hur ni bäst gör för att lösa konflikterna.

Vems familj ska ni spendera tid med?

Vems familj ska ni spendera tid med?

Kanske har era föräldrar olika lantställen, och ni vill båda helst spendera så mycket tid som möjligt på den egna barndomens sommarställe.

Hur kommer ni överens?

Så löser ni konflikten:

Det är inte lätt att vara ense om allt under semestern, och i grund och botten handlar det här om förväntningar. Försök göra upp en plan på förhand och få till en lösning som blir något sånär jämlik. Ett alternativ kan också vara att dela på sig en vecka.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Det blir för mycket alkohol

Det blir för mycket alkohol

När semestern äntligen slår till börjar plötsligt den ena partnern ta ut svängarna rejält när det kommer till alkohol. Alla stunder kräver sitt för att bli lite extra roliga. Men kanske blir den andra partnern irriterad över att det hela tiden ska drickas och leda till bakfylla.

Hur löser ni det?

Så löser ni konflikten:

Prata med din partner utan att låta anklagande. Lyft fram hur det påverkar dig och resten av omgivningen och försök komma till en gemensam lösning om hur mycket ni dricker och i vilka situationer.

Om personen har svårt att förstå eller vägrar inse att den dricker för mycket kan det handla om alkoholism och då är det viktigt att söka professionell hjälp.

Foto: Pexels

Nästa bild
Den ena vill fylla dagar med aktiviteter när den andra vill slappa

Den ena vill fylla dagar med aktiviteter när den andra vill slappa

Den ena fyller kalendern med aktivitet efter aktivitet, samtidigt som den andra bara vill sola i en baden baden. Ni är i osynk med varandra och irriterar er på att den andra har helt andra planer.

Hur kommer ni överens?

Så löser ni konflikten:

Återigen handlar det om förväntningar, och det är inga problem att vilja göra olika saker. De flesta problem kan ni försöka lösa genom tydlig kommunikation, prata igenom hur ni ser på den kommande ledigheten och hur ni mår bäst av att spendera den.

Ge varandra utrymme att vilja något annat. Ni måste inte göra allt tillsammans bara för att det är semester

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!