Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Det flytande spa-hotellet i Norrland har tagit världen med storm!

Vad sägs om iskalla och heta dopp för att minska stress, norrsken eller midnattssol tillsammans med en flytande övernattning på Luleälven? Arctic Bath är det omtalade spa-hotellet som 2020 öppnade i byn Harads, norr om polcirkeln. 

Foto: Arctic Bath

Några mil norr om polcirkeln i byn Harads, flytande på Luleälven, slog det omtalade Arctic Bath upp portarna tidigare i år. Under vintrarna fastfruset när gästerna kommer för att vinterbada, se norrsken och njuta av Lapplands magiska landskap. Under somrarna guppandes i takt med älvens rörelse och midnattssolens envisa ljus.

”Det är bevisat att heta och kalla bad minskar stressen, och det här taggigt futuristiska och flytande ”fågelbo- spat” uppmuntrar dig att göra just det”, skriver The Telegraph och hävdar att hotellet kommer bli ett av världens tio bästa platser för avkopplande äventyr.

Tanken var att hotellet skulle ha öppnat redan i slutet av förra året, men nu har man alltså börjat ta emot gäster.

– Vi har byggpaus nu för det är fullt med is i älven. Bygget fortsätter så fort det blir lite mer värme, i mars, sa Ann Kathrin Lundquist, pressansvarig, i höstas.

På hotellet finns det olika typer av rum att välja mellan. En natt på land med utsikt över Luleälven kostar 10 500 kronor. Vill du bo på det flytande hotellet så kostar en natt 9 600 kronor. Då ingår full spa-åtkomst, morgonrockar, tofflor och spa-rutiner för två personer. Det går även att lägga till olika spa-behandlingar som kostar runt 1 800 kronor per person.

Visst är det en något hög prislapp, men för den som planerar att fira något större eller drömmer om att uppleva det norrländska landskapet så är det ett spännande alternativ. Läs mer om hotellet här! 

Källa: Arctic Bath, The Telegrapher, Allt om Resor

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!