Nöje

Det här är helt ute enligt Generation Z (och 3 trender de tror de kom på själva)

Är du en av de som använder du gråtskrattemojin? Då är du hopplöst ute – i alla fall om du frågar Generation Z, eller zoomers – alltså de som är födda mellan mitten av 90-talet och början av 10-talet. Nedan hittar du listan på sakerna de tycker är riktigt old news, samt tre saker som de tror att de har kommit på och som trendar nu (igen).

Om det är en sak vi vet säkert så är det att alla generationer tänker att just deras generation är unik, nytänkande och att alla andra är hopplöst efter när det kommer till allt från trender till hur man beter sig bland folk. Och visst har många saker blivit bättre – se bara på hur serien Vänner togs emot av zoomers, som skrattade högt och länge, samtidigt som de förfärades, över alla homofoba, rasistiska och andra minst sagt utdaterade skämt i serien.

Innan vi fortsätter så måste vi på redaktionen komma ut som just Millennials, vilket du sannolikt redan har insett vid det här laget. Vi är stolta över att vi växte upp när internet kom och skriver listor som denna – och visst trodde vi att vi kom på något nytt under Balmain-eran för något decennium sedan, samtidigt som vår föräldrageneration såg oss och tänkte tillbaka på 80-talet.

Efter att ha avhandlat denna oerhört viktiga information har vi nedan en ännu viktigare lista på 4 saker som Generation Z tycker är otroligt ute:

1. Gråtskrattemojin 😂

Finns den här emojin bland dina mest använda emojis? Då är du sannolikt av det äldre gardet. För när pappor och mormödrar började använda denna emoji – då slutade zoomers Nu använder man istället döskalle-emojin för att visa att man redan har dött 💀  För att det var så kul, alltså. Eventuellt kan du även komma undan med den gråtande emojin 😭

2. Snedbena

Hejdå snedbenan; nu tycker zoomers att den är helt fel väg att gå. Du kan såklart fortfarande ha den  – men räkna inte med att behöva visa leg på systemet någonsin igen.

3. Skinny jeans

Du har säkert märkt att silhuetten sakta men säkert har blivit vidare och vidare, och nu går vi sällan och köper oss ett par tighta jeans. Eller ja, vi millennials gör kanske fortfarande det, men du kommer inte se många zoomers i jeans av den här typen.

4. Facebook

Den här goes without saying, men för alla Boomers som inte förstår: ni började hänga på Facebook – och det var då Generation Z försvann illa kvickt.

Vad gillar de då istället? Här är tre saker zoomers tror att de kommit på själva:

1. Mittbenan

Nu ska frisyren vara delad i mitten – precis som Jennifer Anistons minst sagt hajpade (förlåt, hypade) rollfigur Rachel Green i Vänner.

2. Mom-jeans

Ja, vi Millenials skämdes över våra mammor och deras löst sittande jeans under vår uppväxt (förlåt mamma! ❤️) när vi själva sprang runt i låga och suuuupertajta jeans (som hon också hade när hon var ung). Och ja, zoomers: era barn kommer skämmas över er också. Det är liksom oundvikligt.

@maijakarppinenMillennial to Gen Z💀 ##millennial ##genz ##millennialsoftiktok ##girls♬ Everywhere – Michelle Branch

3. Konservatism

Och på tal om barn så är “dagens unga” (vi vet, där blev vi precis 100 år gamla) mer benägna att gifta sig och skaffa barn tidigt. Som bekant går ju allt i cykler: en period av kvinnlig frigörelse följde efter en tid där sexistiska kommentarer kunde hagla och kanske har det gjort att zoomers snarare vill stadga sig tidigt? Säkert är i alla fall att pendeln kommer att svänga igen och mer snart än du kan tro kommer en ny generation som dikterar vad som är inne (eller som tror att de gör det, i alla fall, precis som vi gjorde).

Källa: Today, Itv, Refinery 29, Bentley University

Läs också: Välkomna 90-talet tillbaka till garderoben! 25 plagg som fixar trendstilen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!