Nöje

Det kan Samantha Jones lära oss om vänskap

Funderar du, liksom Samantha Jones i And Just Like That, på att avsluta en vänskapsrelation som betytt mycket för dig i det förflutna? Vi listar några anledningar till att säga adjö till en vän.

Foto: Alamy

Kim Cattralls korta inhopp i den andra säsongen av And Just Like That har gett upphov till mycket glädje bland fansen. I det fiktiva Sex and the City-universumet hade Carrie och Samanthas vänskap tagit slut på grund av en oenighet, vilken var anledningen till Samanthas frånvaro i säsong ett.

Samtidigt är Carries och Samanthas avslutade vänskap något av det mest realistiska i hela spinoff-serien – för visst är det så att vänskap i många fall inte varar livet ut! Nedan listar vi några anledningar till att avsluta en vänskapsrelation.

Då kan det vara dags att avsluta en vänskap

Ni umgås bara för att ni har känt varandra länge

Att man har känt varandra sedan barnsben innebär inte att vänskapen automatiskt tillför något i ditt liv. Om du i själva verket inte får ut något av en gammal vänskap, ställ dig själv frågan: lever du mer i det förflutna än i nuet?

Kanske är din bild av er vänskap baserad på gamla minnen, snarare än hur relationen faktiskt ser ut idag. Att ni har ett gemensamt förflutet innebär inte att er vänskap måste vara för evigt, särskilt om du känner igen dig i några av nedanstående exempel.

Vänskapen är känslomässigt dränerande

Hur mår du egentligen efter att ha träffat din vän? Om du oftast känner dig trött, orolig, eller känslomässigt utmattad är det hög tid att fundera på om vänskapen bidrar till ditt allmänna välbefinnande.

Äkta vänskap präglas av positivitet och uppmuntran. Om du allt som oftast känner dig kritiserad eller nedvärderad efter att ha spenderat tid med en vän är detta ett tydligt varningstecken.

Du ger mer än du får tillbaka

Det kan vara svårt att acceptera att en vänskap har blivit ensidig, särskilt om det handlar om en vän som har varit en del av vårt liv under en längre tid. Men om du ständigt ger mer än du får tillbaka, alltid är den som hör av dig, gör planer, eller ringer, så är er vänskap inte i balans.

Naturligtvis kan inget vara 50/50 hela tiden, så detta gäller relationer där denna typ av obalans är normen.

Vänskapen har en negativ inverkan på ditt liv

Om en vänskap inte längre har en positiv inverkan på ditt liv kan det vara dags att säga adjö.

Exempel på en osund vänskap kan vara att din vän kritiserar dig, inte respekterar dig och alltid försöker få dig att må dåligt. Kanske gläds den inte med dig när något går bra för dig, eller så försöker den alltid framhäva dina negativa sidor. Eller så kanske den helt enkelt bara använder dig för att ventilera sina känslor utan att ta notis om du känner dig.

Källa: The Zoe Report

Foto: Alamy

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!