Nöje

Detta har kvinnliga psykopater gemensamt

Oftast kopplar vi ordet “psykopat” till att handla om män. Kanske beror det på att många psykopater som gestaltats på tv och film övervägande har varit just män. I själva verket finns det såklart också kvinnliga psykopater. Nedan listar vi fyra gemensamma drag de delar med varandra.

Foto: Unsplash

Det kan vara svårt att upptäcka en kvinnlig psykopat, men det finns några varningstecken att hålla utkik efter. Psykopati klassas inte som en psykisk sjukdom, däremot har man sett att hjärnan hos psykopater ser lite annorlunda ut jämfört med någon som inte är psykopat. Området som är förknippat med känslor är ofta mindre hos psykopater. Winifred Rule har skrivit boken “Född att förstöra” som handlar om kvinnliga psykopater. Hon har själv erfarenheten av att ha levt med psykopater och beskriver hos Psychology Today några drag de har gemensamt.

Vill vara i centrum

Då psykopaten känner sig otillräcklig behöver hon ofta uppmärksamhet. För att känna sig viktig och betydelsefull är det viktigt för henne att stå i centrum. Hon ser till sitt eget bästa och använder sig av andra för egna syften.

Blir glad av att lura andra

En kvinnlig psykopat tycker om att känna sig överlägsen och det är en känsla som gärna kommer av att lyckas lura andra. De som går på hennes lögner anser hon vara dumma och hon blir upprymd av att såra andra.

Går snabbt från sympatisk till kall

Hon ljuger också väldigt övertygande och är bra på att låta uppriktig. Hon kan verka sympatisk den ena stunden för att sedan ändra sig den andra. Hon får ofta som hon vill på grund av sitt gränslösa beteende.

Känner sig “tom”

Den kvinnliga psykopaten har ofta dålig självbild och kan snabbt växla i humör. Hon känner sig ofta tom inombords.

Läs även:

Så vet du om du lever med en narcissist – 6 varningstecken att hålla utkik efter.

3 tecken på att du dejtar en narcissist.

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!