Nöje

Dina sms kan avslöja din personlighet – enligt en studie är emoji-älskare roligare!

Vi har alla fått ett sms utan emojis och visst måste vi erkänna att man inte blir lika glad som när en emoji-symbol syns på skärmen. Oftast får vi en känsla av en person utifrån sms-språket – och enligt en studie stämmer det. De som inte använder emojis uppfattas nämligen som tråkigare!

emojis-textingFoto: Unsplash & True Images / IBL

I en studie från mobiltillverkaren Huawei, som har gjorts av undersökningsföretaget GfK NORM, har man undersökt hur tekniken påverkar våra relationer. Totalt deltog 1000 personer och resultatet visar att emojis faktiskt kan ha en större betydelse än vad man tror! Charlotte Sander, relationsexpert, menar att emojis är en förlängning av det skrivna språket och att det därför inte är så konstigt att personer som inte använder emojis uppfattas på ett visst sätt. Undersökningen visar nämligen att de som inte skickar emojis uppfattas som tråkiga och torra!

I Nyhetsmorgon funderade programledaren Jenny Strömstedt över hur man i vardagssituationer anpassar sitt emoji-språk och ställer sig frågan om vem som egentligen har makten över emoji-produktionen. Charlotte Sander tror att det är viktigt att man har en balans i hur man skickar emojis. “Är man till exempel en känslomässig person så kanske man ska hejda sig lite så man inte skickar massa sms och massa emojis. Vet man att man är en intellektuellt inriktad person så kanske man faktiskt ska våga gå lite längre och skicka något litet hjärta”, säger hon till Nyhetsmorgon.

Utifrån studien har en topplista gjorts över hur en person uppfattas som aldrig använder emojis.

  1. Tråkig
  2. Seriös
  3. Torr
  4. Mogen
  5. Kall

Ja, vi kan hålla med om att det kanske är vanligare att skicka mindre emojis till jobbkollegan än till sin bästa vän – men ska vi utgå från undersökningen är det dags att börja skicka sms-emojis till alla!

Se hela klippet från Nyhetsmorgon här!

Källa: Nyhetsmorgon & pressmeddelande från Huawei

Läs också: 11 emojis du använt helt fel – det här betyder de egentligen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!