Nöje

Doktorn varnar – därför ska man aldrig kissa i duschen

Att passa på att tömma blåsan när man ändå står i duschen kan kanske tyckas vara en smart metod för att spara vatten – men enligt experter kan vanan orsaka oönskade bieffekter.

Skärmdump: TikTok @dr.teresa.irwin

Häromdagen uppmanades norrmän att kissa i duschen på grund av rådande vattenbrist i Oslo. Men trots att tilltaget sparar vatten så finns det en god anledning till att inte göra det till en vana.

Gynekologen Dr Teresa Irwin – som går under användarnamnet @dr.teresa.irwin – har 85 tusen följare på TikTok. Hon delar regelbundet med sig av lärorika videor om gynekologi på plattformen, och nu har hon gett sig in i debatten om att tömma blåsan i duschen.

Därför ska du inte kissa i duschen

Enligt Dr Irwin är det inte en bra idé att utföra sina behov i duschen av följande anledning: det tränar hjärnan att bli kissnödig när man hör vatten.

“När du tvättar händerna, eller diskar, kommer din blåsa att ‘salivera’ eftersom den vill gå och kissa”, säger hon.

Dr Alicia Jeffrey-Thomas, en Boston-baserad bäckenbottenterapeut, håller med Dr Irwin och beskriver den negativa biverkning som kan komma sig av att kissa medan man står under rinnande vatten:

“Om du kissar medan vattnet rinner skapar du en association i din hjärna mellan ljudet av rinnande vatten och att behöva kissa”, berättar hon.

@dr.teresa.irwin I said what I said!  Unless you’re struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic
@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Källa: Daily Mail

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!