Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dotterns födsel inspirerade Mark Zuckerberg att skänka bort sitt aktieinnehav i Facebook

Mark-Zuckerberg-Pricilla-Chan-Barn-Dotter-Max-ger-bort-aktier-välgörenhet
Han är far till Facebook och i förra veckan blev Mark Zuckerberg även far på riktigt. I ett öppet brev till dottern Max meddelar han och hustrun Priscilla Chan att de skänker bort 99 procent av sitt aktieinnehav i Facebook till välgörenhet.
”Max, vi älskar dig och känner ett stort ansvar för att vi ska lämna efter oss en bättre värld till dig och alla andra barn”, skriver paret i brevet till deras nyfödda dotter som de postat på sin Facebooksida.
I brevet till dottern berättar Zuckerberg att det var födseln av dottern Max förra veckan som fick föräldrarna att ta beslutet. Andelen av aktierna är idag värda cirka 45 miljarder dollar, cirka 400 miljarder svenska kronor. Pengarna kommer att ingå i Chan Zuckerberg Initiative, som fokuserar på utbildning och hälsa.
“Vi står för alla människors lika värde, och det avser även kommande generation. Vår generation har ett ansvar att agera och investera idag för att förbättra livet för senare generationer, och inte bara för oss som är här nu”, skriver paret i brevet på facebooksidan.
Trots att paret gör sig av med aktierna i bolaget kommer de ändå behålla kontrollen, men hur det kommer se ut i organisation är ännu inte helt klart. Närmast väntar istället en föräldraledighet för paret och Mark har meddelat att han under minst 2 månader ska hålla sig fri från jobbet.

Foto: TT 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!