Nöje

Drömresmålet – paradisön där du kan leka och mysa med 600 katter

Har du planer på att besöka den hawaiianska ön Lanai så bör du göra dig redo för katt-mys. Här ligger nämligen det enorma katthemmet Lanai Cat Sanctuary där cirka 600 katter bor och njuter av livet tillsammans. Ett riktigt kattparadis helt enkelt!

 Foto: Pexels

Det hawaiianska öriket är kanske mest känt för sina vita sandstränder och vulkaner, men på ön Lanai finns en drömaktivitet för alla kattälskare. Ett stenkast från flygplatsen ligger nämligen Lanai Cat Sanctuary, vilket är ett katthem där cirka 600 katter lever. Lanai Cat Sanctuary är ett stort utomhusområde där katterna kan leka, sova och äta hela dagarna och hit kan du som besökare åka och gosa.

Allt började med ett projekt 2014, där gatukatter i Lanai skulle steriliseras för att undvika överpopulation av vilda katter på ön och fem år efter detta öppnades katthemmet upp genom ideella krafter. Alla katter som tas in på hemmet får ett namn, ett microchip och blir vaccinerade. Det är många personer världen över som donerar pengar till hemmet men att hälsa på är helt gratis. Lanai Cat Sanctuary lockar över 10 000 besökare varje år, och en del väljer även att adoptera med sig en katt där ifrån. Hur drömmigt låter det inte?

 

Källa: Alltomresor

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!