Nöje

Drömtydning: 3 vanliga drömmars betydelse

Vissa drömmar lämnar större avtryck än andra – man vaknar upp med en känsla av att drömmen har en djupare mening. Vi listar tre vanligt förekommande drömmars betydelse.

Foto: Unsplash

Sedan urminnes tider har vi människor försökt komma underfund med våra drömmars betydelse. Här har vi samlat drömtydningar av tre vanligt förekommande drömmar: Att tappa tänderna, drömmar om otrohet, och drömmar om barn.

1.Drömtydning: Tappa tänder

Att tappa tänderna är en dröm som är väldigt vanligt förekommande. Den här typen av drömmar är ofta stressrelaterade, menar drömpsykologen Deirdre Leigh Barrett, som är assisterande professor vid Harvard. Att jobba med eventuell underliggande ångest kan hjälpa dig att förstå denna dröm, menar hon.

Andra tolkningar av drömmen att tappa tänderna är att den handlar om kommunikation – en rädsla för att säga fel saker i sociala situationer – eller en känsla av att ha tappat kontrollen över sitt liv, kanske på grund av en skilsmässa, arbetslöshet, eller liknande.

En israelisk studie från 2018 antyder dock att förklaringen till denna vanliga dröm kan vara mycket enklare än så: enligt studien har drömmar om att tappa tänderna en starkare koppling till tandhygien än psykisk ohälsa.

2. Drömtydning: Otrohet

Många tolkar drömmar om otrohet som att det är något fel på deras förhållande, men detta behöver inte alls vara fallet. Drömpsykologen Lauri Loewenberg menar dock att denna typ av drömmar kan innebära att ditt undermedvetna försöker säga dig något.

Drömmar om att vara otrogen beror ofta på ett av följande underliggande problem:

  • Du är känslomässigt otillfredsställd. Ofta är det inte sex du saknar, utan en djupare känslomässig anknytning till din partner.
  • Du är sexuellt otillfredsställd. Fråga dig själv om ditt sexliv saknar något: Är du nöjd med hur ofta du och din partner har sex? Är du nöjd med själva sexet? Har du känt dig avvisad av din partner, eller tvärtom?

Om du drömmer att din partner är otrogen mot dig kan detta bero på någon av följande saker:

  • Du har tidigare varit med om att en partner varit otrogen, och är rädd för att det kommer hända igen.
  • Du känner att din partner inte ägnar dig tillräckligt med uppmärksamhet.
  • Du känner att personen som din partner har sex med i drömmen har något som du själv saknar.

3. Drömtydning: Barn

Författaren och terapeuten David Bedrick ägnar sig ofta åt drömtydningar. Han menar att drömmar om barn och graviditet ofta handlar om att vi är redo för förändring. Här är hans tolkningar av olika drömmar om barn:

Graviditet:

“Graviditet i en dröm kan symbolisera att något nytt växer inom en. Det har inte kommit ut än, men med lite omvårdnad och kärlek kommer naturen ha sin gång och det växande “barnet” kommer manifesteras i våra liv”, säger Bedrick. “Kanske känner man på sig, eller vet, att något nytt håller på att hända.”

Ett borttappat barn:

Om du drömmer om ett övergivet barn kan detta innebära att du känner att du har tappat kontakten med en del av dig själv, kanske en del som du har offrat av praktiska anledningar. Drömmen kan betyda att det är dags att återuppta kontakten med denna del av din personlighet.

Att hitta ett barn:

Om du upptäcker ett barn i drömmen kan detta symbolisera en ny riktning i ditt liv, menar Bedrick. Barnet kan symbolisera en förändring som du är redo att göra i ditt liv.

Källor: Psych Central, Healthline, Psychology Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!