Nöje

Ellen Bergström: “Att bli misshandlad av någon som säger att hen älskar en är overkligt”

“För drygt 3 år satt jag ihopkurad mot väggen, darrade i total chock och såg rätt in i hans svarta ögon”, så börjar skådespelaren Ellen Bergström sitt inlägg där hon berättar om hennes före detta pojkvän. Hennes inlägg har överöst av kärlek och stöttningar.

Ellen-bergstrom-misshandel-expojkvan-Foto: Instagram.com/ellenbergstrom

För många kvinnor har #MeToo-kampanjen fått dem att våga öppna upp om övergrepp de varit med om eller när de blivit illa behandlade av män. Ellen Bergström berättar, i ett inlägg på Instagram, om hur hon blev misshandlad av en ex-pojkvän från ett tidigare förhållande. Hon berättar om känslan när hon var livrädd för någon hon älskade.

“För drygt 3 år satt jag ihopkurad mot väggen, darrade i total chock och såg rätt in i hans svarta ögon. Mannen jag älskade fick mig att vråla efter hjälp från någon annan. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv som jag var då, men också varit rädd i efterhand för att prata om det.”

Hon berättar att hon tyckt att det varit svårt att berätta, men att hon egentligen bara velat skrika ut det. Hon har varit rädd för att ingen ska tro henne och att hon “inte vill ”förstöra” någon annans karriär”. Att skriva ut det på Instagram var inget lätt beslut, skriver Ellen. Efter många tankar fram och tillbaka bestämde Ellen sig. Hon kom fram till att hon aldrig kommer att bli redo.

“Jag tänker, ska jag verkligen. Nej, jag raderar. Det blir en för stor grej. Jag orkar inte. Jag är inte redo. Sanningen är väl att jag aldrig kommer känna mig redo. Men jag är stark. Och jag tänker stå upp! Jag vill inte vara tyst mer.”

I inlägget skriver skådespelerskan att hon ofta funderade över hur detta kunde hända just henne.

“Att bli fysiskt misshandlad av någon som säger att hen älskar en är overkligt. Känslan av maktlöshet. Som ett smuts. Liten och svag. Det känns fortfarande overkligt att det hänt mig. Starka Ellen. Hur fan kunde det ske. Men det är just det. Det spelar ingen roll vem du är, man KAN inte se på en människa att den är en misshandlare.”, skriver Ellen.

 

Samtidigt som jag tycker det är hemskt att se hur vanligt det är med sexuella övergrepp så är jag så jävla jävla glad att det äntligen lyfts fram i ljuset. Att alla äntligen vågar berätta vad de varit med om. Antingen bara genom att skriva hashtaggen men också med möjlighet att berätta, om man vill. Jag har, som kanske några vet, blivit utsatt för fysisk misshandel i en tidigare relation. För drygt 3 år satt jag ihopkurad mot väggen, darrade i total chock och såg rätt in i hans svarta ögon. Mannen jag älskade fick mig att vråla efter hjälp från någon annan. Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv som jag var då, men också varit rädd i efterhand för att prata om det. Jag har velat. Oh, vad jag har velat. När jag sett hans jävla glada fejs. Hur unga tjejer DÖR för hur snygg han är. Jag har velat skrika!!! Jag pratade om det i Nemos podd, det var första gången jag berättade om det offentligt. Jag har varit så rädd. Dels att ingen ska tro mig men också för att jag inte vill ”förstöra” någon annans karriär (nu är det ju han själv som åsamkat det men ja.. jag har rätt många följare och det kommer snackas, tror ni fattar). Att bli fysiskt misshandlad av någon som säger att hen älskar en är overkligt. Känslan av maktlöshet. Som ett smuts. Liten och svag. Det känns fortfarande overkligt att det hänt mig. Starka Ellen. Hur fan kunde det ske. Men det är just det. Det spelar ingen roll vem du är, man KAN inte se på en människa att den är en misshandlare. Det är så mycket känslor i min kropp nu, ett adrenalinrus. Jag tänker, ska jag verkligen. Nej, jag raderar. Det blir en för stor grej. Jag orkar inte. Jag är inte redo. Sanningen är väl att jag aldrig kommer känna mig redo. Men jag är stark. Och jag tänker stå upp! Jag vill inte vara tyst mer. Tack @cissiwallin och @lulucartersweden för att ni öppnade upp. Jag skäms inte, det är inte mitt fel. #strongerthanyou är en hashtag som du kan dela om du blivit utsatt för våld i nära relation. Jag vill hålla den där, så specifik, för jag tror det är fler än vad vi nånsin kan ana som varit med om det… och vi behöver upprättelse!! Jag finns här om ni behöver prata ❤️ och kom ihåg: det är inte bara knytnävar som är misshandel..

A post shared by Ellen Bergström (@ellenbergstrom) on

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!