Nöje

Emilio Ingrosso om relationen till exfrun Pernilla Wahlgren: “Idiotiskt att bråka”

De före detta makarna Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgrens skilsmässa var både turbulent och uppslitande – men idag har de en fungerande relation. “Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för [barnen]”, har Ingrosso berättat för Hälsoliv.

Foto: Instagram @emilioingrosso/@biancaingrosso

1993 gifte Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren sig efter att ha träffats i samband med Pernillas genomslag i Melodifestivalen. Paret fick tre barn tillsammans – Oliver, Bianca och Benjamin – men äktenskapet kantades av konflikter och 2002 gick paret skilda vägar.

Foto: Instagram @emilioingrosso

I samband med skilsmässan anmälde Pernilla Emilio för misshandel. Anmälan togs senare tillbaka, men tre år senare anmälde hon sin exmake på nytt, denna gång för mordhot. 2006 åtalades Emilio för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Efter separationen beslutade Emilio sig för att lämna Sverige för Mallorca – men att flytta ifrån barnen var inte lätt:

“De var jättesmå. Det var jättejobbigt. Jag tror att Bianca den dagen jag skulle lämna, jag åkte till skolan, hängde huvudet på min axel och grät i en halvtimme. De andra barnen fick dra bort henne. Det var jättejobbigt, men det fanns ingen annan väg att gå för mig”, har Ingrosso sagt i podden Fundamentalt.

Benjamin Ingrosso sommarprat 2021: “Rådde kaos i hemmet”

Den stökiga separationen satte sina spår även hos parets barn, däribland Benjamin Ingrosso. Som han minns det präglades den tidiga barndomen av kaos:

“I mitt hem rådde kaoset innan jag ens hade fått fingrar och tår”, berättade han i Sommar i P1 i fjol. “Jag får hjärtklappning varje kväll, för det är då bråken börjar, och bråken kan handla om vad som helst.”

Han berättade även om hur det var att växa upp med som skilsmässobarn:

“Farsan var ju inte där när jag var liten, jag försökte söka efter någon som kunde vara det. Min mamma var där, hon fick vara båda föräldrarna”, sa han i sitt sommarprat.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Läs även: Så var Benjamin Ingrossos sommarprat – talat om bråken i familjen.

Bianca Ingrosso: “Fick reda på skilsmässan genom en löpsedel”

Även Bianca Ingrosso har tidigare berättat att föräldrarnas separation var svår att hantera. I Sarah Dawn Finers podcast Talk to me berättade Bianca att hon fick reda på att de hade skilt sig genom en löpsedel:

“Jag visste inte riktigt om att de skilt sig förrän jag såg det. Och mina pappa har blivit profilerad som en vidrig människa. Folk har fått fel bild av honom och situationen, kan jag tycka”, sa hon när hon medverkade i podden 2020.

Foto: Instagram @biancaingrosso

Emilio Ingrosso: “Några riktigt tuffa år”

De svåra åren har satt sina spår hos Emilio Ingrosso – något som han reflekterade över i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram i november 2021:

“Det har varit några riktigt tuffa och tunga år för mig som både pappa / man & människa. Men det har också gjort att jag har lärt mig mycket och jag forsätter att lära mig varje dag. Jag måste få tilldela detta till min fru & mina barn som stått bredvid mig och hjälpt mig på stigen jag har gått”, skrev han då.

“Idiotiskt att bråka”

Trots den turbulenta skilsmässan har de före detta makarna idag en fungerande relation och är lyckliga på varsitt håll – Pernilla med kärleken Christian Bauer och Emilio med hustrun Åsa.

Foto: Instagram @emilioingrosso
Foto: Instagram @pernillawahlgren

För några år sedan berättade Emilio i en intervju med Hälsoliv att han har accepterat det som hänt mellan honom och Pernilla – och om ett viktigt samtal de hade haft när hon besökte hans restaurang La Perla på Mallorca:

“Vi tog fem minuter utanför min restaurang när hon var där med sina kompisar. Vi sa att vi måste förstå en sak. Vi har tre barn tillsammans. På vår gravsten kommer det fortfarande stå att vi är föräldrar till dem. Vi kommer alltid att vara det så det är idiotiskt att vi ska bråka. Vi lever inte för evigt. De kommer få barn, det är fester, bröllop, dop. Det är bara att försöka hitta vägen, för oss och för dem. Barnen kommer inte välja. Nu får vi gå vidare och föregå med gott exempel också för dem. Hålla på att tjafsa och gräva i det gamla gör att de tappar respekten för oss”, sa han.

Foto: Instagram @emilioingrosso/@biancaingrosso

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!