Nöje

Emma Thompson: “Om en man tafsat på kvinnor i flera år, varför skulle en kvinna vilja jobba för honom?”

Förra veckan gjorde Emma Thompson klart för alla att hon inte tänker jobba tillsammans med någon som anklagats för sexuella trakasserier. I ett brev förklarade hon för filmbolaget varför hon hoppat av filmen Luck. Nu har det publicerats och det visar vilken powerlady Thompson är.

Foto: TT

Emma Thompson hoppade av den kommande filmen Luck eftersom hon vägrade att jobba tillsammans med John Lasseter, Skydance Animations nya VD och Pixars förre kreativa chef, som anklagades för sexuella trakasserier under Metoo. Då ville Thomspon inte kommentera beslutet men nu har Los Angeles Times publicerat ett brev som hon skickat till produktionen, där hon förklarar varför hon inte vill jobba med Lasseter eller någon som anklagas för sexuella trakasserier.

I brevet förklarar Thompson att hon tycker det är underligt att företaget ens skulle överväga att anställa någon med Mr Lasseters bakgrund och att de istället borde ta ställning mot sexuella trakasserier. Hon fortsätter brevet där hon skriver att hon har några frågor som hon vill ställa till Skydance Animations.

“Om en man har tagit på kvinnor på ett olämpligt sätt i decennier, varför skulle en kvinna vilja jobba för honom? Om den enda anledningen till att han inte tafsar på dem nu är för att det står i hans kontrakt att han måste bete sig “professionellt?”

“Om en man har fått kvinnor på sitt företag att känna sig nedvärderade och orespekterade i årtionden. Varför skulle kvinnorna på hans nya företag tro att någon respekt som han visar dem är någonting annat än en teater som han är tvungen att spela för hans coach, terapeut eller hans medarbetare.  Det verkar lite ‘Jag håller på att lära mig att respektera kvinnor så snälla ha tålamod medan jag jobbar på det. Det är inte lätt.'”

Det är några av frågorna som Emma Thompson ställer i sitt brev. Det är inte bara den brittiska skådespelerskan som sagt ifrån mot Lasseter. Även Mireille Soria, chef för Paramount animation, har sagt att hon och hennes team inte kommer att jobba med Skydance Animation under Lasseters ledning.

Källa: Vulture

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!