Nöje

En kunglig affär på SVT är årets svenska julserie

Den verklighetsbaserade miniserien handlar om kärlekshistorien mellan Gustav V och källarmästaren Kurt Haijby och kommer sändas i fyra delar, sannolikt under julledigheten.

Foto: Paulin/SVT

SVTs julklapp till svenska folket var förra året en julspecial av den älskade och hyllade tv-serien “Vår tid är nu.” I år är det istället dags att titta närmre på händelserna mellan Gustav V och Kurt Haijby, som under 50-talet ledde till en av Sveriges största rättsskandaler.

Foto: Paulin/SVT

En av de grövsta rättsskandalerna i Sverige

Serien beskrivs av SVT handla om en storslagen men förbjuden kärlekshistoria som ledde till en av de grövsta rättsskandalerna i Sveriges historia. “Baserad på verkliga händelser berättas historien om den hemliga relationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustav V. Bubblan spricker när Haijbys hustru begär skilsmässa och som orsak anger sin makes otrohet – med Sveriges kung.”

I huvudrollerna ser vi Sverrir Gudnason och Staffan Göthe. I övriga roller syns bland andra Reine Brynolfsson och Sanna Krepper. Miniserien är regisserad av Lisa James Larsson.

Läs även:

Julkalendern 2021 på SVT – En hederlig jul med Knyckertz.

Downtown Abbey: trailern för den nya filmen “A New Era” är här.

Karl Bertil Jonssons Julafton blir långfilm – Hannes Holms version på bio nu!

Biofilmer hösten 2021 att se fram emot.

Love Actually – 16 saker du (förmodligen) inte visste om julklassikern.

Julfilmer – vi listar tidernas 20 bästa.

Netflix släpper 12 nya julfilmer i år.

Foto: Foto: Paulin/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!