Nöje

“Familjen Bridgerton”-stjärna kritiserar Netflix efter mentalt sammanbrott

Ruby Barkers mentala hälsa störtdök under inspelningarna av Familjen Bridgerton. Nu riktar skådespelerskan hård kritik mot Netflix och produktionsbolaget Shondaland.

Foto: Netflix

Tv-serien Familjen Bridgerton gjorde succé när den släpptes på Netflix 2020. Ruby Barker hade en av de framträdande rollerna i säsong ett – men när hennes psykiska hälsa blev lidande på grund av serien fick hon inget stöd av varken Netflix eller produktionsbolaget Shondaland.

“Sedan jag drabbades av två mentala sammanbrott har inte en enda person från Netflix, från serien, ens kontaktat mig, eller mailat mig, och frågat om jag är okej”, säger skådespelerskan i podcasten LOAF Podcast.

“Som att ha en pistol riktad mot huvudet”

Barker, som spelade karaktären Marina Thompson i säsong ett och två, berättar i podcasten att hennes mentala hälsa började försämras i samband med inspelningarna. Enligt henne berodde detta till stor del på ett “inneboende generationsöverskridande trauma” som förstärktes av seriens handling.

“Det var väldigt plågsamt för mig eftersom min karaktär var väldigt utstött, väldigt utfryst [och] ensam under hemska omständigheter”, berättar hon.

Kort efter inspelningarna hamnade Barker på sjukhus, varpå Netflix och Shondaland försökte hemlighålla hennes psykiska ohälsa för att bibehålla seriens image. De erbjöd inte heller något stöd, trots att de kände till problemen:

“Mitt liv förändrades drastiskt över en natt och ändå fanns det inget stöd”, berättar Barker. “Så jag ansträngde mig riktigt, riktigt mycket för att låtsas som att allt var okej och att jag kunde arbeta och att det inte var några problem.”

Barker jämför pressen att “sälja serien” som “rolig och uppiggande” med att “nästan [ha] en osynlig pistol riktad mot huvudet”. Hon menar att hon inte kunde vara öppen med sin upplevelse eftersom hon oroade sig för att hon “aldrig skulle få jobba igen”.

Barker är numera en ambassadör för Mind, en brittisk välgörenhetsorganisation för mental hälsa.

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!