Nöje

Fanna N´dow Norrby i WomanUp-podden: “Utmattning handlar inte om lathet”

I veckans avsnitt av Metro Modes nya storsatsning, WomanUp-podden träffar vi författaren och programledaren Fanna N´dow Norrby. Vi pratar om hur det gick till när Fanna blev utmattad, inte orkade ta sig upp ur sängen och fullkomligt tog slut på energi. 

Hösten 2017 var Fanna aktuell som programledare för den uppmärksammade programserien ”We cant´t do it” på Svt som lyfte utmattning och utbrändhet – hos unga kvinnor – som representeras fyra gånger mer än män i statistiken idag, enligt Försäkringskassan. Fanna åkte runt om i landet och träffade några av alla dessa kvinnor och lät dem få ordet. Serien blev en succé och skapade igenkänning hos tusentals kvinnor runt om i landet. Inte minst hos oss på Metro Mode!

Fanna berättar om tiden då allt snurrade på i sån fart att hon inte hann stanna upp och känna efter hur hon mådde. När hon jonglerade flera jobb med att skriva (och lansera) sin första bok samt ta examen från prestigefyllda Berghs. Men också om hur hon idag har användbara tips och tricks för att inte hamna där igen, aktivt planerar in tid för återhämtning och tackar nej till roliga saker, för att sätta sitt välmående i första rum.


Cassandra Lundgren och Fanna N´dow Norrby i poddstudion under inspelningen. 

Vi pratar även om sociala medier-hets, vardagsrasim, sexism men också nycklar till framgång i livet. I slutet av programmet pratar vi om just utbrändhet med psykologen Maria Farm som ger handfasta tips om hur man undviker att hamna där, hur man vet när det gått för långt men också vilken hjälp som går att få.

I slutet av varje avsnitt får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote i podden. Fanna valde ”We repeat what we dan´t repair”! Vill du ha det grymma citatet på snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup.

Det bästa av allt? Vinsten av varje såld t-shirt (ca 40 kronor) går till organisationen Kvinna till kvinna som är vår fantastiska samarbetspartner som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen. Läs mer om samarbetet här >> 

LYSSNA på Fannas avsnitt i WomanUp-podden där poddar finns eller här >> 

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto Instagram: Lisa Dahlgren

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!