Fira fettisdagen med semla från Licor 43
Svenskarna älskar sina semlor och det kommer ständigt nya varianter på det ikoniska bakverket. I år har Licor 43 slagit sig samman med Helena Lyth och tagit fram en variant med inspiration från Estland och Danmark, resultatet är en semla täckt med kristyrfrosting och med smak av vaniljlikör.
Med Licor 43 har Helena Lyth, som driver @HelenaLyth.se på Instagram, tagit fram en semla med inspiration från den danska och den estniska motsvarigheten till vår semla. I den nya helgsemlan har hon smaksatt både grädde och vaniljkristyr med Licor 43.
Recept Helgsemla från Licor 43
Fyllning:
Lägg 0,5 dl mandlar i 3 msk Licor 43 och låt vila i minst en timme. Hacka och blanda ner de likörinlagda madlarna i 100 g mandelmassa, innankromet från dina semlor och en skvätt mjölk.
Grädden:
Vänd ner 3 msk Licor 43 i 3 dl vispad grädde med slickepott.
Kristyren:
Blanda 2 dl florsocker med 3-4 msk Licor 43 till en kristyr. Häll kristyren över den färdigmonterade semlan och strössla hackad mandel över. Låt sedan stelna och servera.