Floras smarriga snickerskakor
En av våra favoriter kan vara kombinationen jordnötssmör och choklad och därför bjuder vi nu på Floras goda recept på snickerskakor. Supergott till jul – men passar även minst lika bra resten av året!
Foto: Flora/Metro Mode
Ingredienser:
2 dl ljus sirap
0,5 dl socker
1 burk jordnötssmör med bitar
7-10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
250 g mörk blockchoklad
lite havssalt
Tips! Ha alltid i lite salt när man bakar något med choklad. Saltet förhöjer smaken så otroligt mycket i kladdkakor, chokladbollar, julgodis, allt.
Läs även:
Mjuk snickerskaka med vaniljglass på 3 ingredienser fixar helgmyset.
Så gör du snickersbrownie på 3 ingredienser.
No bake snickerskaka – ljuvlig kaka klar på några minuter.
Galet god snickersglass på några minuter.
Snickerskaka
Börja med att värma socker och sirap i en kastrull utan att det börjar koka. Tillsätt sedan jordnötssmör, kokos och vaniljsocker men låt det inte koka nu heller. Rör om ordentligt. Blanda sedan i mellan 7 och 10 dl cornflakes som du har krossat lite grann och rör om så att allting blandas.
Snickerskaka
Bred sedan ut smeten på en bakplåtspappertäckt plåt.
Snickerskaka
Smält blockchokladen i ett vattenbad. Alltså: häll upp vatten i en kastrull och sätt på plattan. Placera en skål i vattnet, lägg chokladen i skålen och låt smälta.
Snickerskaka
Bred ut chokladen över cornflakesblandingen, strö på lite havssalt och låt stelna i kylskåpet.
Snickerskaka
Skär sedan upp kakan i munsbitar och ät.
Sanslöst gott!