Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

För en hälsosam diet: choklad, ost och rödvin

chark ost choklad diet

Nya forskningsrön går helt i linje med vad vi gillar: ost, rödvin och choklad är bra för din hälsa! Enligt forskaren Tim Spector vid Kings College i London så kan en kost som innehåller just detta ge oss en bra bakterieflora i magen som hjälper matsmältningsprocessen.

Enligt den här brittiske forskaren är allt vi tidigare trott om kost fel. Han menar att vi bör sluta räkna kalorier och dissa grönkålen. Tim Spector säger också att vi snarare borde ge oss själva tid att äta ost, choklad och rödvin då de kan rensa magen från blockeringar som annan typ av mat kan ge upphov till. På hans lista över bra mat finns också: nötter, kaffe och mejeriprodukter.

Tim Spector menar att vår mage och tarm innehåller nära på två kilo bakterier, både sådana som är goda och de som inte gör oss någon nytta. Om vi skulle äta mer av de tidigare nämnda menar han att vi kan odla fler av de goda bakterierna.

– Ju fler olika livsmedel vi äter, desto fler sorter av mikrober i bildas våra kroppar, vilket gör oss friskare, sade han i sitt tal vid Oxford Literary Festival.

Han berättade också om att en vanlig ostätare faktiskt har mindre hjärtsjukdom än de som inte äter ost.

– Opastöriserad ost är en av de bästa sakerna du kan äta, eftersom det är en av de rikaste källorna till levande friska mikrober och svampar… Probiotiska livsmedel såsom yoghurt är rikt på mikrober och bör avnjutas regelbundet eftersom de ökar våra mikrobnivåer, sade han i samma tal.

Så vare sig det stämmer eller inte tänker i varje fall vi lyssna på och följa Tim Spectors råd i helgen!

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Källa: Daily Mail
Bild: Gregory Bourolias

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!