Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning: Därför kan dina vänner förlänga ditt liv

Nej, det finns inte mycket som slår en god vän. En sån där som definitivt inte växer på träd. Som får dig att skratta så där så det gör ont och som (i värsta fall) kan tänka sig att gråta med dig tills det går över… Har du dessutom ett gäng härliga vänner i ditt liv så är det bara att gratulera. De kan nämligen göra så att du lever ett längre och lyckligare liv!     

Det är forskare från University of Rochester som kommit fram till den glada nyheten att dina vänner kan få dig att leva längre och lyckligare och hur härligt låter inte det?

vanner forskning

Även om vi hade det på känn så har vi nu fått det bekräftat av vetenskapliga studier. Studierna gick ut på att låta deltagarna utvärdera kvaliteten och kvantiteten av sin vänskapskrets under en 30-årsperiod.

Resultatet visade att de som oftare träffade sina vänner kände att de lättare ”hittade sig själva” vilket gjorde att de mer frekvent vågade uttrycka sin åsikt, stå upp för sig själv och dela med dig av sina problem.

vanner for livet

Studierna visade också att de som mellan 20- och 30 hade en tight vänskapskrets senare i livet också skulle dra fördelar av det. De personerna löpte även mindre risk för att drabbas av depression och nedstämdhet.

Har du tråkigt nog inga befintliga vänner och känner dig ensam så kan det vara lika farligt för hälsan som överdriven fetma menar amerikanska forskare vid Brigham Young.

Då tycker vi att du ska försöka göra något åt din situation. Alla förtjänar nämligen en god vän. Ta initiativ, hör av dig och våga “fråga ut” kollegor och bekanta. Det kan även vara ett bra tips att börja med aktiviteter där du träffar likasinnade människor som delar ditt intresse.

 

Källa: Solo.se Doktorn.com
Foto: Unsplasch.com & REX Features.se 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!