Nöje

Forskare menar att det finns en jullåt som gör dig lyckligare än alla andra – här är den!

Julmusik är något som verkligen väcker känslor, på alla möjliga sätt och vis. Forskare har skapat den ultimata jullåten, en låt som ska få dig att bli på bättre humör och bli lyckligare än någon annan jullåt. Det låter ju magiskt!

Foto: Unsplash

Mannen bakom detta genidrag är musikforskaren och professorn Joe Bennet. Han har tillsammans med musiker och låtskrivare skapat den juligaste julsången någonsin, ja vetenskapligt i alla fall.

Bennet har undersökt och analyserat de 200 mest lyssnade låtarna på Spotify i Storbritannien under julveckan 2016. Han kom fram till att 78 låtar handlade om julen, sen började han analysera låtarna. Han undersökte om det fanns några gemensamma nämnare, mest använda ord, tempo och han tittade även på hur ofta bjällror hördes i låtarna.

Det gjorde han rätt i för 49 procent av låtarna innehåll just bjällror. Han kunde sen dela in alla låtar i åtta olika kategorier; hem, vara kär, förlora en kärlek, festa, tomten, snö, religiöst och fred på jorden. När Bennet fått fram all den här informationen gav han den till låtskrivare och musiker, så de kunde skapa den perfekta jullåten.

De använde sig av nyckelingredienserna och kokade ihop den till den ultimata julsången. Resultatet blev ”Love´s not just for Christmas”. Den innehåller bland annat textraderna “Make December last forever” och “Everyone’s about the peace on earth. A little Christmassing for what it’s worth,”. Rader som innehåller precis det som Bennet kom fram till. Så om du är en av dem som börjat må dåligt av för mycket julmusik så kan du ta till den här istället.

Vad tycker du? Gör den här låten dig lite extra julig?

Love's Not Just For Christmas

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!