Nöje

Forskning – du blir lyckligare efter 25

Är du runt 20 år och känner att allt suger? Då är du förmodligen inte ensam, forskning visar att den värsta tiden är när du är i 20-årsåldern. När du väl tagit dig förbi den första halvan och börjar närma dig 30 kommer du känna dig mycket lyckligare.

Foto: HBO

När du är i 20-årsåldern förväntas du kunna en massa saker och du ställs för nya prövningar nästan varje dag. Som till exempel att betala räkningar, skapa en karriär och hitta någonstans att bo. Du är under ständig press och du förväntas att kunna ta hand om dig själv. Forskning från appföretaget Happify i samarbete med Harvad Universty, visar att den värsta perioden i våra liv är när vi är i 20-årsåldern. Häng inte läpp över det nu, det kommer snart att bli bättre!

Happify och Havard University har studerat det emotionella välbefinnandet hos 88 000 av Happifys användare. De upptäckte att stressnivåerna var som högst hos användarna i 20-årsåldern och att stressnivåerna fortsatte att öka genom 30- och 40-årsåldern för att sedan sjunka vid pensionsåldern (inte helt överraskande).

Anledningen till att livet känns så tufft i 20-årsåldern är att det inte bara är stressnivåerna som är höga. Vi tänker flest negativa tanker och är minst positiva i den här åldern. När vi når 25 och blir över 30, vänder det och vi börjar tänka mer positiva tanker och vi blir mer nöjda med våra liv, vilket gör att vi blir mer självsäkra och lyckligare. Är du över 25? Då är du förmodligen lyckligare än dina yngre vänner.

Ran Zilca, förklarar i Harvard Business Review att vi lär oss att sätta saker i perspektiv när vi blir äldre. Vi tror också mer på oss själva och vi vet att de tunga och jobbiga känslor som ibland kommer till oss endast är tillfälliga. Därför känner vi oss lyckliga fast stressnivåerna ökar.

Tyvärr dröjer det enda fram tills du fyller 74 tills du kommer dig känna dig som lyckligast. Det var nämligen den åldern som brittiska och tyska forskare kom fram till var den lyckligaste åldern.

Foto: HBO

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!