Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning: Här är de 5 olika åldrarna då vi är som lyckligast i livet

Den som väntar på något gott… Ja ni vet. Och faktum är att Håkan Hellström hade helt rätt när han sjöng “jag tror att när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än.” För det finns en massa lycka att se fram emot i livet, vart du än befinner dig i ålderstrappan!

Foto: Unsplash/Pexels

Här listar vi fem åldrar att längta till!

1. Du blir lyckligare efter 25

Anledningen till att livet kan kännas tufft i 20-årsåldern är att stressnivåerna är höga. När vi når 25, vänder det och vi börjar tänka mer positiva tankar och blir mer nöjda med våra liv. Det gör att vi blir mer självsäkra och därmed lyckligare, förklarar Ran Zilca i Harvard Business Review.

2. Du uppnår bäst fysisk hälsa vid 29 

Vid 29 års ålder är du som starkast och förhoppningsvis i ditt livs bästa form. I vilket fall har du åldern med dig så ut på springspåret eller gör några snabba armhävningar för att fira!

3. Den gyllene åldern “för allt” är 36 

Enligt en undersökning från Yougov så ska det finnas en perfekt ålder som generellt bara är bäst. Och den åldern är 36! Då ska man enligt brittiska Metro ha hittat en bra balans mellan fysisk hälsa och vishet.

4. Du är som mest vis vid 51 

Närmar du dig 51? Då har du något att se fram emot! Vid 51 ska du nämligen vara som allra visast i livet.

5. Du blir som allra lyckligast i livet vid 74 

Vill du uppnå maximal lycka? Då får du vänta enda fram tills du fyller 74. Det var nämligen den åldern som brittiska och tyska forskare kom fram till var den lyckligaste åldern.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!