Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning visar att intelligenta kvinnor oftare är singel

Intelligentare kvinnor lever oftare ensamma menar amerikanska forskare som tror sig ha hittat orsaken efter en omfattande studie. Anledningen? Många män känner sig hotade! 

Känner du också många intelligenta kvinnor som lever ensamma trots att de vill hitta någon att dela livet och vardagen med? Nu tros forskare hittat en förklaring till det!

 

Förutom att män kan känna sig hotade så har studien även visat att män bedömer intelligenta kvinnor som mindre attraktiva. Det trots att många av dem angett just intelligens som ett attraktivt karaktärsdrag. Märkligt? EH JA! Forskarnas egna förklaring till det är att männen kan känna sig mindre maskulina i de intelligenta kvinnornas sällskap.

 

Vi vet inte om studien, som finns publicerad i Personality and Social Psychology Bulletin ska få oss att skratta eller gråta. I vilket fall vill vi skicka en high five till alla intelligenta singelkvinnor där ute!

 

Foto: Unsplash.com

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!