Nöje

Galentines day – fira Alla hjärtans dag tillsammans med dina bästisar

Alla hjärtans dag är bara några dagar bort. Känner du att du inte är så sugen på att omge dig med rosa fluffiga hjärtan, romantiska middagar och gulliga par kan du istället fira Galentines day. Samla dina bästa vänner och rikta all kärlek till dem. Här listar vi sju saker ni kan göra tillsammans.

Foto: Pexels

Hur härligt är det inte att ha en dag där du riktar all kärlek du har mot dina bästa vänner? Man brukar ju säga kärlekar kommer och går men vänner består, det är ett ganska klyschigt begrepp men det är ju sant. Ibland kan det kanske kännas svårt att komma på någonting nytt att göra, få saker går ju upp mot en mysig middag men ibland vill man vidga sina vyer. Här är våra bästa tips på en lyckad Galentines day.

1. Ha en bakdag

Ordna en egen liten “Hela Sverige bakar”, i det här fallet är det “Hela kompisgänget bakar”. Bestäm ett tema (kanske Galentines day) och sedan ska ni baka någonting som passar in på det temat. Efteråt kan ni njuta av varandras bakverk och ha en underbar kväll. Om ni vill kan ni ju utse en vinnare, men risken är att det kan bli dålig stämning. Speciellt om du har att göra med dåliga förlorare.

2. Sjung karaoke

Hur kul är det inte att sjunga (skråla om vi ska vara ärliga) sin favoritlåt tillsammans med sina bästa vänner? Ge er ut till en karaokeklubb eller fixa det hemma. Det som är det viktigaste är att det finns musik och gott snacks.

3. Ordna en målarmiddag 

Eh, say what!? Tänker kanske du nu, men det är inte så konstigt som det låter (bara lite). Börja med att bjuda in ett härligt gäng vänner, fixa en middag eller laga någonting tillsammans. Nu till det viktiga, vid varje plats ställer du fram målarpenslar, färger och papper. Därefter skriver ni några substantiv, verb och känslor på några pappersbitar och lägg dem i tre olika burkar (en för varje ordklass). Under middagen drar ni sedan varsin lapp och målar det som står på lappen. Ni kan antingen blanda orden hejvilt eller börja med en ordklass i taget. Sätt en tid och börja måla! Denna middag kommer locka fram mängder av skratt och kommer vara otroligt kul.

4. Ha filmmarathon 

Välj ut de bästa girl power-filmerna och slå er ner i soffan och njut. Bunkra upp med rejält med snacks!

5. Ha pyjamasparty

Man blir aldrig för gammal för att ha pyjamasparty. Ladda upp med madrasser, god mat, bra filmer och roliga spel och ha en helt fantastisk kväll tillsammans med dina bästa vänner. På morgonen kan ni avnjuta en dunderfrukost tillsammans innan ni fortsätter dagen på skilda håll.

6. Ha ett hemmaspa

Är det någonting en förtjänar mer än någonting annat så är det en avslappnande spadag. Låt alla ta med sig sina favoritprodukter och ta hand om varandra. Lägg ansiktsmasker, ha fotbad och allt du känner för. Alla hjärtans dag handlar ju om kärlek och vad är viktigast än kärleken till dig själv?

7. Laga middag

Laga en god middag tillsammans och njut av varandras sällskap. Som vi skrev längre upp, det finns få saker som slår en middag tillsammans med goda vänner.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!