Gindrinkar – 10 härliga recept med Mirabeaus rosé gin
Mirabeau har släppt en läcker nyhet: Dry Rosé Gin. För dig som vill prova denna nykomling ur Systemets beställningssortiment bjuder vi på tio recept baserade på drycken.
Mirabeau Dry Rosé Gin beskrivs som en klassisk torr gin med aromer inspirerade av den franska rivieran och parfymhantverkets ädla blommor och örter. Givetvis ingår även en skvätt rosévin, som ger Mirabeau Dry Rosé Gin sin typiska färg.
I samband med lanseringen av sin Dry Rosé Gin har Mirabeau tagit fram flera recept baserade på drycken. Deras varma äppelpunch avnjuts med fördel under kalla kvällar, eller varför inte prova en Winter Margarita med frisk smak av grapefrukt?
Nyheten finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 17:e januari, och en flaska kostar 499 kronor.
Hot Apple Punch
Du behöver:
750 ml Äppeljuice
15 cl Mirabeau Gin
2 kryddnejlikor
2 stjärnanis
Enbär
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
1 timjankvist
Gör så här:
Låt all ingredienser, förutom ginen sjuda försktigt i två minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt Mirabeau Gin. Servera i vackra muggar och garnera med äppelskivor, kanelstång och lite riven muskotnöt.
Martinez
Du behöver:
6 cl Mirabeau Gin
3 cl Vermouth, söt
2 cl Maraschino
2 stänk Orange bitter
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en shaker i 15 sekunder. Sila ner i ett Martiniglas. Garnera med en apelsinskiva.
Winter Margarita
Du behöver:
4,5 cl Mirabeau Gin
4,5 cl Färskpressad grapefruktjuice
1,5 cl Färskpressad citronjuice
Citronjuice från en citronklyfta.
9 cl Ginger Beer
Garnering:
6 cl Färskpressad grapefruktjuice
Zest från en grapefrukt
1/2 dl strösocker
Grapefruktklyftor
Gör så här:
Mixa strösocker och grapefrukzesten på en tallrik.
Doppa kanterna på glaset i den färskpressade grapefruktjuice, doppa sedan glaset i sockerblandingen tills kanterna är täckta.
Häll i grapefrukt och citronjuicen i en shaker. Fyll upp med Mirabeau Gin. Skaka ordentligt. Häll ner i dina frostade glas och dekorera med en skiva grapefrukt .
Gin & Ginger
Du behöver:
5 cl Mirabeau Rosé Gin
5 cl Sherry, torr
5 cl färskpressad limejuice
2,5 cl Hallonlikör
1 cl sockerlag
Ginger beer
Gör så här:
Skaka alla ingredienser i förutom Ginger beer i en shaker fylld med is. Sila ner i ett högt glas fyllt med is. Toppa upp med Ginger beer. Garnera med färsk ingefära, lime och färska hallon.
Gin Rickey
Du behöver:
5 cl Mirabeau Rosé Gin
10 cl Bubbelvatten
2 limeklyftor
Gör så här:
Häll ner Gin och bubbevatten i ett glas fyllt med is. Pressa i juicen ifrån limeklyftorna och lägg i klyftorna i glaset.
Hibiscus Martini
Du behöver:
6 cl Mirabeau Rosé Gin
1,5 cl Lillet Blanc
1 cl Sockerlag med smak av hibiskus
Gör så här:
Häll ner alla ingredienserna i en shaker fylld med is. Sila ner i ett kylt martiniglas. Garnera med citronskal.
Myrtille
Du behöver:
4 cl Mirabeau Rosé Gin
2 cl Sockerlag
2 cl Färskpressad citronjuice
1 cl Blåbärslikör, Crème de Myrtille
Gör så här:
Mixa Mirabeau Rosé Gin, citronjuice och sockerlagen i en shaker. Häll ner i ett glas fyllt med krossad is, ringla över blåbärslikören. Garnera med lavendel och blåbär.
Negroni
Du behöver:
2,5 cl Mirabeau Rosé Gin
2,5 cl Lillet Rosé
2,cl Campari
1 apelsin
Gör så här:
Häll ner ingredienserna i ett glas med is. Rör om! Riv över
Gin Paloma
Du behöver:
50 ml Mirabeau Dry Rose Gin
10 ml färsk limejuice
150 ml färsk grapefruktjuice
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en shaker och häll sedan upp i ett glas med saltad kant.
Garnera med en skiva grapefrukt.
Pink Lady
Du behöver:
40 ml Mirabeau Dry Rose Gin
30 ml färsk citronjuice
10 ml Grenadine
1 äggvita
1 tsk grädde
Gör så här:
Häll alla ingredienser i en tom cocktailshaker och skaka så att äggvitan emulgera.
Addera sedan is i shakern och skaka en gång till.
Servera förslagsvis i ett martiniglas och garnera med ett par bitar tunt skuret äpple.