Glutenfria chiascones
Här bjuder vi på receptet på Cassandras supergoda chiascones! Sconesen är glutenfria och toppade med pumpakärnor och havssalt och är både enkla, nyttiga och supergoda! Fyllda med chiafrön och fibrer dessutom.
Foto: Cassandra/Mero Mode
Ingredienser:
4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt smält smör.
Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Det blir mer en smet än en deg.
Annons