instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Glutenfria chiascones

Av: Metro Mode

Här bjuder vi på receptet på Cassandras supergoda chiascones! Sconesen är glutenfria och toppade med pumpakärnor och havssalt och är både enkla, nyttiga och supergoda! Fyllda med chiafrön och fibrer dessutom.

Foto: Cassandra/Mero Mode

Ingredienser:

4 dl mandelmjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

50 g smör

1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk

1 ekologiskt ägg

1 msk chiafrön

Pumpafrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smält smör.

Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.

Det blir mer en smet än en deg.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår