Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vit kladdkaka med saffran och mandelmassa – så gott!

Om du är sugen på att smygstarta julen så är detta den perfekta kakan för dig. Kladdkaka med smak av ljuvlig saffran och saftig mandelmassa. Mums!

Foto: Instagram @sannadahlis

Se och testa receptet redan till helgen och smygstarta julmyset!

Kladdkaka med saffran, mandelmassa och vit choklad

Kladdkaka med saffran, mandelmassa och vit choklad

Du behöver: 

125 gram smör
75 gram vit bakchoklad
100 gram mandelmassa
0,5 g saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
rostad flagad mandel (valfritt), florsocker

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner grovhackad vit choklad och saffran. Rör tills den smält.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, riv ner mandelmassan. Häll ner smörblandningen med de torra ingredienserna, sist äggen, ett i taget och rör. Inte vispa.

Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara ganska kladdig inuti. (Den efterbakas)

Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon. Eller strö på frusna lingon runt om.

Äts med fördel dagen efter, så blir den lite seg.

Recept: Johanna Toftby, Johannatoftby.se

Foto: Instagram @sannadahlis

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!