Nöje

Göteborgs bästa uteserveringar

Nu har våren slagit till för fullt och det är dags att skapa sig en överblick av härliga uteserveringar. Nedan har vi listat våra personliga favoriter i Göteborg, allt från myllrande stadsliv till undangömda pärlor.

Foto: @barabicu/@levatinebistro

I Göteborg råder det ingen brist på härliga restauranger och uteserveringar, det är ett som är säkert! Vi guidar dig igenom våra favoriter, spana in listan nedan. Har du inte en tur till Göteborg inplanerad bör du se över möjligheterna i kalendern snarast!

Hagabions café

Hagabions café

På Hagabions härliga uteservering har man full överblick över den myllrande Linnégatan. Njut av en helvegetarisk meny och lokala ölsorter. Ett perfekt häng för den kulturintresserade!

Var: Linnégatan 21

 

Foto: Instagram @hagabionscafe

Nästa bild
Wolfgang Vincafé

Wolfgang Vincafé

Med en känsla av Frankrike är Wolfgang Vincafé en riktig vinnare i Göteborgs innerstad. Den kontinentala uteserveringen bjuder på ett exceptionellt solläge!

Var: Västra Hamngatan 24

 

Foto: Instagram @wolfgangvincafe

Nästa bild
Fyrens ölkafé

Fyrens ölkafé

Charmiga Fyrens ölkafé är fullt av personlighet och helt rätt för den musikintresserade. Gamla Bengans sadlade om för några år sedan och bytte namn, men är fortfarande ett nav för Göteborgs musikscen.

Var: Stigbergstorget 1

 

Foto: Unsplash

Nästa bild
Restaurang Röda Sten

Restaurang Röda Sten

Konsthall, restaurang och skatehall ryms vid och i den gigantiska tegelbyggnaden. På uteserveringen har du full översikt över hamninloppet och platsen myllrar av kulturliv.

Var: Röda Sten 1

Foto: Restaurang Röda Sten

Nästa bild
Barabicu

Barabicu

Ett stenkast från Feskekôrka ligger Barabicu, som med sin livliga och rustika matsal och härliga uteservering hunnit bli en av göteborgarnas absoluta favoritrestauranger.

Här hittar du klassiska cocktails och grillat över öppen eld i sann New Orleans-anda.

Var: Rosenlundsgatan 4

Foto: @barabicu

Nästa bild
Champagnebaren

Champagnebaren

På en underbart charmig innergård hittar du Champagnebaren. Bubblet står i centrum och du kan avnjuta den härliga menyn på innergården strax intill Domkyrkan.

Var: Kyrkogatan 13

 

Foto: Instagram @chamoagnebarenkyrkogatan13

Nästa bild
Avalon

Avalon

Avalon Outside skall vara enkelt, oavsett om du vill ta ett glas med goda vänner eller ta plats och äta en god middag.
Ta din plats vid baren, slå dig ner vid något av  borden, mingla, chilla, häng och njut av sommaren!

Var: Kungstorget 9

Foto: @avalonhotel

Nästa bild
Folk

Folk

På Folkteaterns restaurang bjuder uteserveringen på utsikt över Järntorgets puls och folkliv. Naturvin och lokalbryggd öl finns på menyn, och ofta även ostron!

Var: Olof Palmes Plats 3.

 

Foto: Instagram @folkgbg

Nästa bild
Stora Teatern, Storköket

Stora Teatern, Storköket

Utanför Stora Teatern, intill kanalen ligger den parkliknande uteserveringen som bjuder på allt ifrån paddan som puttrar förbi till pulserande stadsliv. (Göteborgs största uteservering.

Var: Kungsparken 1

Foto: Storköket

Nästa bild
Levantine

Levantine

Ljuvlig  uteservering med boulebana perfekt för våren och sommarens varmaste dagar. Här njuter du av härlig stämning och god mat och dryck i fransk tappning

Var: Aschebergsgatan 22

Foto: @levatinebistro

Nästa bild
Brewers Beer Bar

Brewers Beer Bar

Stadens bästa pizza hittar du på Brewers Beer Bar som också har ett gediget utbud av öl. Om du vill testa något nytt och botanisera dig i både pizzans och ölens mångfacetterade värld!

Var: Tredje Långgatan 8

 

Nästa bild
Pivo

Pivo

Ät mat från skog, sjö och hav i en härlig miljö hos Göteborgs första viltrestaurang. Under årets varmare månader kan du spela Boule dricka goda drinkar och njuta av vädret på uteserveringen.

Var: Arkivgatan 9

Foto: @pivo.nu

Nästa bild
Zamenhof

Zamenhof

På Esperantoplatsen finner du ett av stadens mest solsäkra lägen. Med utsikt över kanal och hamninlopp kan du avnjuta den härliga menyn och känna av stadens puls på allra bästa sätt!

Var: Esperantoplatsen 5

 

Foto: Instagram @zamenhofgbg

Nästa bild
Cafe & Bar Grindstugan

Cafe & Bar Grindstugan

Precis vie entrén till Trädgårdsföreningen hittar du Cafe & Bar Grindstugan. Här bjuds det på livemusik och garanterat härlig stämning. På kvällarna kan du njuta av kvällssolen som sipprar genom trädkronorna.

Var: Gamla Allén 2

Foto: @cafebargrindstugan

Nästa bild
La Cucina Italiana

La Cucina Italiana

La Cucina Italiana är en klassisk italiensk restaurang. Menyn är säsongsanpassad och skapas utifrån vilken råvaror som finns. Därför finns det ingen fast meny utan den anpassas utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen. Restaurangen ligger mittemot Scandinavium, Svenska mässan och Gothia Towers. Den är mysigt inredd och har en perfekt uteplats att sitta på i sommar

Var: Skånegatan 33

Foto: lacucinaitaliana.nu

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!