Nöje

Gråter du när du kollar på film? Då är du mentalt starkare!

Känner du också att tårarna kan vara på väg ner för dina kinder när du kollar på en film? Men du stretar emot och försöker hålla tillbaka för att du tycker det är pinsamt att visa dina känslor… Tänk om! Att gråta när du ser en sorglig (eller vacker!) film visar att du är mentalt starkare.

Foto: Shutterstock

Vi har tidigare fått höra att gråta ut och visa sina känslor är ett tecken på svaghet. Men nu är det sista gången vi vill höra att känsliga människor är svaga! Tvärtom visar dina tårar när du till exempel kollar på film ett tecken på styrka. Känsliga personer är både insiktsfulla och intelligenta nog att kunna känna igen och förstå sina egna känslor och är dessutom modiga som vågar visa dem öppet. Forskning visar också att känsliga personer kan bli bra ledare och nå höga chefspositioner på grund av deras emotionella intelligens. Att förstå båda perspektiven, både sina egna och andras känslor, är en förutsättning för att kunna bli en bra chef.

Så nästa gång du kollar på en film som får dig att vilja gråta – låt tårarna falla och släpp ut dina känslor! Att vara mentalt stark är ingenting att skämmas över.

Källa: Elitedaily

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!