Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Grattis alla kattälskare – snart öppnar Sveriges första katt-kafé

Vad sägs om att sitta på ett café, dricka gott kaffe, njuta av ett bakverk och samtidigt gosa med katter. Låter helt okej va? Snart kan det bli verklighet när Sveriges första katt-kafé öppnar på Södermalm i Stockholm.

katt-cafe-kattcafeFoto: Unsplash

Initiativtagare till kaféet är Dirk Lüders och djurskötaren Petra Mellblom. De vill starta upp The Cat Corner för att öka medvetenheten kring hemlösa katter i Sverige och katt-adoption.

På kaféet kommer det bo nio stycken hemlösa katter som tas om hand av en djurskötare, veterinär och zoolog. Katterna är speciellt utvalda för att kunna klara av att kunna bo på kaféet. Därför kommer du inte kunna adoptera någon av de katter som bor på The Cat Corner, men de hoppas på att besökarna kommer, efter ett besök, vilja adoptera hemlösa katter.

Just nu pågår uppstartsarbetet till kaféet och grundarna har tagit hjälp av allmänheten via en crowdfoundingkampanj för att samla in pengar för att kunna öppna. Dirk Lüders förhoppning är att de kommer öppna på Södermalm i Stockholm så fort kampanjen är över.

– Om vi kan öppna innan jul vore toppen, men mer troligt är att kommer vi öppnar i januari.

Tyvärr kommer du inte kunna smita in på kaféet en stund efter jobbet för att få lite kattgos. För att undvika överbelastning och en stressig miljö för katterna får du boka tid på deras hemsida. Varje besök varar i en timme och kommer kosta 115 kronor och då ingår det kaffe och te.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!