Nöje

Gravida Tuva Novotny om tvåsamhetsnormen

Tuva Novotny värnar om sitt privatliv och har valt att inte berätta något om sin pågående graviditet. I en intervju med tidningen ETC öppnar hon dock upp om synen på tvåsamhet och relationer i samband med att hennes nya film “Diorama” haft premiär.

Foto: Skärmdump TV4

Tuva Novotny är gravid med sitt andra barn, och har sedan tidigare 15-åriga dottern Ella. Hon dök upp höggravid på Elle-galan men har valt att inte berätta om hon väntar barnet tillsammans med någon eller ifall hon skaffar barn på egen hand.

Aktuell med ny film om tvåsamhet

Novotny är aktuell med filmen “Diorama” som hon både skrivit manus till och regisserat. Filmen beskrivs som en dramakomedi som undersöker människans förhållande till tvåsamhetsnormen. Inspirationen till Dioramas handling kom efter att hon läst om Köpenhamns borgmästares öppna relationsform.

Foto: Skärmdump TV4

I intervjun med ETC berättar hon hur hon tänker om filmens tema. “När någon säger att den ska separera så säger folk ‘Åh vad tråkigt’. Men det kanske är det bästa som har hänt? Eller om man känner attraktion till en annan än sin partner – det kan ju vara en sak som ger ens relation något! Vi behöver en annan kommunikationsform för det här som inte är så präglad av stigman”, säger Tuva i ETC och konstaterar att en tvåsamhet kan vara lika komplicerad som en flersamhet.

Källa: TV4

Foto: Skärmdump TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!