Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Greta Thunberg hyllas av norska prinsessan Märtha Louise: “Min superhjälte”

Greta Thunberg kämpar för miljön och hennes stora engagemang har fått stora namn att uppmärksamma henne. Vi har tidigare skrivit om att Leonardo DiCaprio hyllat henne och nu även av norska prinsessan Märtha Louise.

greta-thunbergFoto: IBL

När Greta Thunberg började skolstrejka för miljöns skull uppmärksammades hon inte bara av den svenska befolkningen – utan hela världen. Stora namn i Hollywood som Arnold Schwarzenegger och Leonardo DiCaprio har hyllat 16-åringen för hennes arbete för miljön. När den årliga konferensen “Världsekonomiskt forum” ägde rum i Schweiz var Greta på plats och talade inför världens mest mäktiga beslutsfattare. Och hennes tal gick rakt in i hjärtat!

– Jag vill inte ha erat hopp. Jag vill att ni ska få panik. Jag vill att ni ska känna den rädsla jag känner varje dag och sedan vill jag att ni ska agera. Jag vill att ni ska agera så som ni skulle gjort i en krissituation. Jag vill att ni ska agera som om huset brann. För så är fallet, framförde Greta under sitt tal.

Efter talet hyllades hon av norska prinsessan Märtha Louise som uppmanar sina följare att göra världen till en bättre plats.

– Greta Thunberg är min nyfunna superhjälte. Låt oss använda våra röster för att göra denna värld till en bättre plats. Vad gör dig passionerad? Vad vill du förändra i världen?, skriver hon i ett Instagram-inlägg.

 

Källa: Aftonbladet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!